Προσφυγή κατά της διαθεσιμότητας εξετάζει η ΟΛΜΕ

Να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της διαθεσιμότητας εξετάζει η Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσής (ΟΛΜΕ), το ΔΣ της οποίας συνεδριάζει την Πέμπτη για να λάβει αποφάσεις σχετικά με τη μορφή των κινητοποιήσεων της....

Χθες η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε μια σειρά άλλων μέτρων αντίδρασης και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
και σε συλλαλητήρια κατά της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για το Λύκεια.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να είναι στις σχολικές μονάδες τους από τις 2 Σεπτεμβρίου. «Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας που θέτουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας».

Υπενθυμίζεται ότι οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου και η γενική συνέλευση των προέδρων τους που θα κληθούν να επικυρώσουν τις προτάσεις για απεργία στις 9 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, στις 11 Σεπτεμβρίου και πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους προτείνεται να διαβαστεί επιστολή του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε γονείς και μαθητές κατά τον αγιασμό των σχολείων και να οργανωθούν μετά τον αγιασμό, με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ και των συλλόγων διδασκόντων συναντήσεις με γονείς και μαθητές.
Keywords
Τυχαία Θέματα