Προσφυγή για «πάγωμα» της ένταξης στον ΕΟΠΥΥ από ΟΤΟΕ- ΔΣΘ- ΤΕΕ- Συμβολαιογράφους

Το «πάγωμα» μέσω της Δικαιοσύνης της επιχειρούμενης ένταξής τους στον ΕΟΠΥΥ, προσπαθούν με προσφυγή που υπέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ) , οι δικηγόροι (Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης), μηχανικοί (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) και οι συμβολαιογράφοι. Γι’ αυτό και ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής, ενώ οι προσφυγές θα εκδικαστούν από την επταμελή σύνθεση στις 4 Μαρτίου του 2013....
Με την προσφυγή ζητούν να ακυρωθεί η άρνηση της Εθνικής
Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) να εκδώσει την προβλεπόμενη αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας των Tαμείων τους, όπως και η άρνηση του υπουργού Εργασίας να εκδώσει τη σχετική απόφαση.

Υποστηρίζουν οι φορείς ότι έχει παρέλθει το εύλογο διάστημα, εντός του οποίου ο αρμόδιος υπουργός έπρεπε να είχε διαβιβάσει τη μελέτη στην ΕΑΑ και η Αρχή όφειλε να είχε εκδώσει τη σύμφωνη γνώμη της, αλλά έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί και η σχετική εγκριτική υπουργική απόφαση.

Σκοπός τους είναι -σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία- τα Ταμεία τους να μπορούν να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και έτσι να μην υπαχθούν στον ΕΟΠΥΥ.

Επικαλούνται μάλιστα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες από την αναλογιστική μελέτη προκύπτει η βιωσιμότητας των Ταμείων τους έως και 40 έτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα