Πρόγραμμα επιδότησης για ξενοδοχεία

Την τρίμηνη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων σε εποχικά ξενοδοχεία από τη 1η Νοεμβρίου, εφόσον διατηρούν το προσωπικό τους έως το τέλος Φεβρουαρίου, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης...
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα δεν μπορούν να ενταχθούν ξενοδοχεία που πριν την 1η Νοεμβρίου 2012 διατηρούσαν συνεχόμενη δωδεκάμηνη απασχόληση. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 600 εκατ.
ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σκοπός του προγράμματος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που λειτουργούν εποχικά, κατά την χειμερινή περίοδο (Νοέμβριο έως Φεβρουάριο).

Δικαιούχοι του προγράμματος
Στο πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές μονάδες μπορούν να υπαχθούν οι κάθε μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που βρίσκονται εκτός της περιφερείας της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, εφόσον λειτουργούν με άδεια του Ε.Ο.Τ. και την προηγούμενη πενταετία διέκοψαν τις εργασίες τους τουλάχιστον για δύο (2) έτη πριν από την 10η Νοεμβρίου, εκτός εάν μετείχαν στα προηγούμενα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας για την χειμερινή περίοδο ή είναι νέες επιχειρήσεις, οπότε θα πρέπει να διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά το προηγούμενο έτος πριν την 10η Νοεμβρίου.

Εξαιρέσεις
Στο πρόγραμμα δεν μπορεί να υπαχθεί ξενοδοχειακή επιχείρηση για το προσωπικό της, το οποίο πριν την 1η Νοεμβρίου 2012 είχε συνεχόμενη δωδεκάμηνη απασχόληση στην επιχείρηση.

Όροι προγράμματος
Οι ημέρες επιχορήγησης της ξενοδοχειακής επιχείρησης δεν μπορούν να υπερβούν τον αριθμό των ημερησίων επιδομάτων ανεργίας που δικαιούται ο ξενοδοχοϋπάλληλος κατά την έναρξη της επιμήκυνσης της λειτουργίας της επιχείρησης και αφαιρούνται από την επιδότηση της ανεργίας του, όπως αυτή προκύπτει κατά την έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης.

Το ύψος της επιχορήγησης καθορίζεται ίσο με το ημερήσιο επίδομα ανεργίας που ισχύει κατά τη διάρκεια της επιμήκυνσης και δικαιούται ο ξενοδοχοϋπάλληλος για κάθε ημέρα εργασίας του στην επιμήκυνση, με ανώτερο όριο τις 25 ημέρες κατά μήνα και τις 100 ημέρες για όλη την διάρκεια της επιμήκυνσης.

Η αρμόδια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΚΠΑ2) θα διενεργεί έλεγχο λειτουργίας της ξενοδοχειακής επιχείρησης κατά τη διάρκεια της επιμήκυνσης των εργασιών της.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται οι όροι του προγράμματος, θα προβαίνει σε απόφαση διακοπής του. Οι επιδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις του άρθρου αυτού, απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλη χαρτόσημου και γενικά από κρατήσεις για το δημόσιο και τρίτους.
Keywords
Τυχαία Θέματα