ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΪΜΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΙ...

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, παίρνουν με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή Πατρών, μετά την απολογία τους τα τρία μέλη της σπείρας που εξαπατούσε ιερείς σε όλη την Ελλάδα.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους...

αφέθηκε η 29χρονη συνεργός τους, ενώ ο «εγκέφαλος» της σπείρας ήδη βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 13 υποθέσεις απάτης, ενώ το χρηματικό ποσό που είχαν εξασφαλίσει από την παράνομη δράση
τους ξεπερνά τις 235.000 ευρώ.

Εμφανίζονταν στα ανυποψίαστα θύματα τους ως Πρωτοσύγκελοι ή γραμματείς και απεσταλμένοι Μητροπόλεων και έπειθαν τα θύματα τους πως μπορούν να τους «διευκολύνουν» στις υποθέσεις τους, έναντι βεβαίως αδράς αμοιβής.

Όπως αποκάλυψε το patratora.gr, πρόκειται για τσιγγάνους που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της Ασφάλειας Πατρών, σε Αμαλιάδα, Αττική και στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι συλληφθέντες συνέχιζαν την δράση τους, εκτελώντας εντολές του 43χρονου «εγκέφαλου» της σπείρας που βρίσκεται προφυλακισμένος για την ίδια υπόθεση στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Προσέγγιζαν τα ανυποψίαστα θύματα τους ιερείς, και έναντι αδράς αμοιβής τους έπειθαν πως μπορούσαν να «τακτοποιήσουν» υποθέσεις τους, που αφορούσαν είτε έκδοση συντάξεων, είτε την καταβολή κάποιων επιδομάτων.

Πληροφορίες του patratora.gr, αναφέρουν πως συνόδευαν μάλιστα τα θύματα τους, μέχρι τα τραπεζικά υποκαταστήματα, περιμένοντας να κάνουν ανάληψη χρημάτων, προκειμένου να τους δώσουν την «προκαταβολή».

Εκτιμάται πως το ποσό που είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από αυτή τους την δράση, αγγίζει τις 200.000 ευρώ, ενώ θύματα τους έχουν πέσει ιερείς διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα των ανδρών της Δημόσιας Ασφάλειας Πατρών.

Κατά την επιχείρηση σύλληψης των δραστών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ αυτοκίνητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα