Πρόεδρος της Βουλής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Νέος πρόεδρος της Βουλής εκλέχθηκε με ρεκόρ ψήφων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σε σύνολο 290 βουλευτών που ψήφισαν, ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωσε 223 ψήφους, ενώ υπήρξαν επίσης 66 λευκά και ένα άκυρο. Κατά την ομιλία του αμέσως μετά από την εκλογή του, ότι προτίθεται να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος όλων των πτερυγων της Βουλής λειτουργώντας με γνώμονα
την αντικειμενικότητα και την υπευθυνότητα...

Δήλωσε επίσης ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του τόσο στην ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου όσο και στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας που έχουν σχηματίσει οι πολίτες.
Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Απών ήταν και ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Απόντες ήταν επίσης o Δημήτρης Αβραμόπουλος, o Χρήστος Σταϊκούρας και o Κώστας Χατζηδάκης, οι οποίοι συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν επίσης η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚΘεόδωρος Παραστατίδης.
Το ψηφοδέλτιο με το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη έσπευσε να επιδείξει ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Σώματος. Χθες ο κ. Πολύδωρας μετακομίζοντας σε νέο γραφείο ανήρτησε πινακίδα που αναγράφει «Βύρων Γ. Πολύδωρας Πρώην Πρόεδρος της Βουλής».
Αλλαγή στο Κανονισμό, όχι όμως στη σειρά ομιλητών, προανήγγειλε ο κ. Μεϊμαράκης
Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής προανήγγειλε ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζοντας τη συγκυρία ως «μεγάλη ευκαιρία για συναινετική αλλαγή», χωρίς προσχήματα και συνθήματα.
«Υπάρχουν νέα δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, κινούμενοι θεσμικά. Η Βουλή στηρίζεται στη συνεργασία. Μπορούμε και να συμφωνούμε» επισήμανε, καλώντας βουλευτές, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης, να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πολίτες.
Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε, προσωπικά, τόσο τον Αντώνη Σαμαρά που τον επέλεξε για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής όσο και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, που στήριξαν την πρόταση, ενώ εξέφρασε τον σεβασμό του και σε όσους βουλευτές δεν τον τίμησαν με την ψήφο τους.
Έμφαση έδωσε ο νέος πρόεδρος της Βουλής όχι μόνο στην οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα αλλά και στην πολιτική κρίση και δήλωσε διατεθειμένος να συμβάλει, με όλες του τις δυνάμεις, «στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας που σχημάτισαν οι πολίτες».
«Η συνεργασία όλων των παρατάξεων είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει δημιουργική, αν πορευτούμε με συναίνεση. Γι' αυτό, το φορτίο ευθύνης του Κοινοβουλίου είναι μεγάλο. Οι πολίτες έχουν στραμμένα τα βλέμματα πάνω μας, για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε. Πρέπει να αποδείξουμε ότι η πολιτική και η ηθική συμβαδίζουν» συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη εκφράσει σοβαρές α
Keywords
Τυχαία Θέματα