Πουλάει τρέλα!!!

Επί ώρες η 2η ειδική ανακρίτρια προσπαθούσε να εκμαιεύσει από τον επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, κάποια ομολογία για τα πεπραγμένα του....

Η ειδική ανακρίτρια μετέβη χθες στον «Ευαγγελισμό», όπου, ο επιχειρηματίας που είχε συλληφθεί το βράδυ της προηγούμενης στο σπίτι-φρούριό του στη Βάρη είχε τελικά οδηγηθεί, αφού μετά τη σύλληψή του επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ωστόσο ο επιχειρηματίας μιλούσε αόριστα, επιχειρώντας να αποφύγει κάθε σκόπελο κατά τη διάρκεια της απολογίας
του. Τελικά, αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, αφού για δεύτερη φορά επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, αυτή τη φορά ψυχολογικής φύσεως, οδηγήθηκε τελικά στο ψυχιατρείο του Δαφνίου φρουρούμενος πάντα από άνδρες της αστυνομίας. Tελικά, το Δαφνί δεν τον δέχθηκε και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, επικαλούμενος καρδιαγγειακά προβλήματα.

Έτσι ολοκληρώθηκε, με καθόλου ένδοξο τρόπο, ο πρώτος κύκλος της σύλληψης Λαυρεντιάδη, ως υπόπτου φυγής για την υπόθεση της Proton Bank.

Στο σπίτι του επιχειρηματία έκπληκτοι οι αστυνομικοί και ο εισαγγελέας ανακάλυψαν χαρτόκουτα με δεσμίδες χαρτονομισμάτων σε ευρώ, της τάξης των 600.000, κοσμήματα αμύθητης αξίας, αλλά και βεβαίως τα αποδεικτικά στοιχεία για τη διακίνηση κεφαλαίων μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών σε κάθε γωνιά της γης αλλά με βασικούς άξονες τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Αμερική.

Η σύγκρουση με τον Πέτρο Κυριακίδη
Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, η Δικαιοσύνη είχε διατάξει τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Λαυρεντιάδη καθώς και 29 συνεργατών του μεταξύ των οποίων και του Πέτρου Κυριακίδη, επιχειρηματία αλλά και προσωπικού ιατρού του. Οι σχέσεις του Πέτρου Κυριακίδη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη χρονολογούνται από την εποχή που ο επιχειρηματίας ήταν νεότατος. Τότε, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ανακάλυψε πως έπασχε από νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα, ασθένεια βασανιστική και διαχρονική.

Ο Πέτρος Κυριακίδης βοήθησε τον Λαυρεντιάδη να διαχειριστεί ως και σήμερα την ασθένειά του. Οι σχέσεις τους ήταν εξαιρετικά οικείες, μέχρι και πριν από 3 μήνες. Τότε και εντελώς αιφνιδιαστικά, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν έφθασε ποτέ στο προγραμματισμένο ραντεβού για την θεραπεία του, στις εγκαταστάσεις του Πέτρου Κυριακίδη. Τις επόμενες ημέρες δεν υπήρξε ούτε ένα τηλεφώνημα, ούτε καν ηλεκτρονικό μήνυμα εκ μέρους του επιχειρηματία προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτή η αιφνιδιαστική αλλαγή στο πρόγραμμά του. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μεταξύ των δύο φίλων και συνεργατών. Στις προσωπικές τους συνομιλίες ο Πέτρος Κυριακίδης δεν κρύβει τον εκνευρισμό του για την αιφνίδια μεταλλαγή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που ήταν για δεκαετίες φίλος, ασθενής αλλά και επιχειρηματικός συνέταιρος.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα