«Πονοκέφαλος» στην ΕΛ.ΑΣ. ο δραπέτης Μάριον Κόλα- Περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής

Όλα τα βλέματα είναι στραμμένα στην κηδεία της άτυχης Κατερίνας που θα γίνει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Συγγενείς και φίλοι θα τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία από το σπίτι της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία θα πραγματοποιηθεί με έξοδα της Αστυνομίας....
Η άτυχη κοπέλα γεννήθηκε με λευχαιμία όμως πάλεψε και νίκησε. Όμως η μοίρα, είχε τα δικά της σχέδια για την 25χρονη Κατερίνα από την Κόρινθο και της έκοψε
το νήμα ένα βράδυ, στα Ίσθμια.
Η ιστορία της 25χρονης Κατερίνας Ζώγαλη, της άτυχης κοπέλας που σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε κακοποιούς και αστυνομικούς στην Κόρινθο, είναι συγκλονιστική. Η 25χρονη δούλευε σε ξενοδοχείο στις Κεχριές ως βοηθός λογίστρια. Τη μοιραία στιγμή, το βράδυ της Παρασκευής γύριζε σπίτι της. Η μοίρα της είχε στήσει καρτέρι στο δρόμο, στο ύψος των Ισθμίων. Η σφαίρα από το καλάσνικοφ του ενός από τους δραπέτες χτύπησε στο έδαφος, τρύπησε το πίσω κάθισμα και σφηνώθηκε στο στήθος της.

Εκείνη που είχε νικήσει τον καρκίνο, έχασε τη ζωή της από την καραμπόλα μιας σφαίρας. Είπαμε, η μοίρα δεν ήταν καλή μαζί της. Αλλά εκείνη είχε τη δύναμη να ξεπεράσει τη λευχαιμία.
Την ίδια ώρα, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των κακοποιών που συμμετείχαν στη ληστεία της ταβέρνας στα Ίσθμια. Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν φοβισμένοι και απροστάτευτοι αγωνιώντας για την ασφάλειά τους καθώς οι κακοποιοί παραμένουν ασύλληπτοι και λογικά κινούνται ακόμη στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Κύριο μέλημα της Αστυνομίας είναι αυτή τη στιγμή η άμεση σύλληψη τουλάχιστον του δραπέτη κακοποιού καθώς γνωρίζουν ποιός είναι και πως κινείται ο εν λόγω δράστης.

Το μεσημέρι της Κυριακής, υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο ένας εκ των αδίστακτων κακοποιών, είναι δραπέτης των φυλακών Τρικάλων.

Πρόκειται για τον Μάριον Κόλα 36 ετών, έναν από τους οκτώ δραπέτες που διαφεύγουν και ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν, μετά από μάχη, στο Βύρωνα όπου και πάλι είχε σκοτωθεί από σφαίερες, αστυνομικών τότε, ένας πολίτης. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό ο οποίος δεν διστάζει να πυροβολήσει στο... ψαχνό για να μην επιστρέψει στην φυλακή. Ο... πονοκέφαλος του Κόλα δεν έχει σταματήσει για τους αστυνομικούς δεδομένου ότι από την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης οι πιέσεις για τον εντοπισμό του δραπέτη είναι έντονες. Στην ΕΛ.ΑΣ. περιμένουν μια λάθος κίνηση των δραστών για να συλληφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτύπωμά του ταυτοποιήθηκε στο εστιατόριο που λήστεψαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν το τζιπ που έκλεψαν οι κακοποιοί από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, σε αγροτική περιοχή στον Σολομό Κορινθίας.

Τα νέα δεδομένα φαίνεται πως διευκολύνουν τις έρευνες της ΕΛΑΣ καθώς κύκλοι της αστυνομίας εκτιμούν ότι η ταυτοποίηση του Μάρκο Κόλα φέρνει πιο κοντά τις αρχές στον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι πιθανότατα έχουν διαφύγει μέσω της Εθνικής με άλλο μέσο.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει κάποιο σημαντικό εύρημα στο κλεμμένο τζιπ που βρέθηκε εγκαταλελλειμένο και όχι καμμένο όπως συνηθίζεται από δράστες σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι κακοποιοί ήταν πολύ προσεκτικοί και δεν άφησαν ενοχοποιητικά στοιχεία στο όχημα, ενώ όλη προσοχή της ΕΛ.ΑΣ. είναι στραμμένη στα επίσημα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης από το τζιπ.
Keywords
Τυχαία Θέματα