"Πολυτεχνείο 1973" - Έκθεση φωτογραφίας υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων

Με μια ομιλία με αναφορές στον αντιδικτατορικό αγώνα και κυρίως στο Κίνημα του Ναυτικού, εγκαινίασε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, την έκθεση φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973», από το αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, που παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής (Αμαλίας 22-24)....Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «κάρβουνα αναμμένα» τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της έκθεσης, εκτιμώντας πως «ανάλογα με την επικαιρότητα
και τη συγκυρία, μπορούν πράγματι να ανάψουν ξανά τη φλόγα και να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε ενωμένοι όλοι μαζί, σε νέες μορφές κοινωνικής μάχης, ώστε να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία πρέπει να διεκδικούμε».

«Το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν η ελευθερία μας, η ελευθερία του λόγου, η προσπάθεια να ξεφύγουμε από ένα καθεστώς, το οποίο, χρόνο με τον χρόνο, είχε γίνει βάρος στη συνείδηση του ελληνικού λαού, που δεν άντεχε περισσότερο αυτού του είδους την πίεση», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας για τον αντιδικτατορικό αγώνα.

Σε ειδική του μνεία στο Κίνημα του Ναυτικού, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως «οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, γνώριζαν εκείνη την ώρα ότι έπαιζαν κορώνα- γράμματα την καριέρα τους και τόλμησαν, με πολλούς αξιόλογους και σοβαρούς ανθρώπους, πραγματικούς ήρωες, οι οποίοι μετέπειτα δεν θέλησαν να εξαργυρώσουν πολιτικά τις κινήσεις αυτές, και τελικά με τις πράξεις τους φάνηκε σε όλη την Ευρώπη (μάλιστα το Συμβούλιο της Ευρώπης, έκανε τότε ολόκληρη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο ζήτημα) ότι μια κατηγορία μόνο ολίγων επίορκων συνταγματαρχών, προσπαθούσαν να κρατήσουν τη διακυβέρνηση στη χώρα».
Keywords
Τυχαία Θέματα