«Πιο αυστηρά τα μέτρα για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Αυστραλία»!

«Το μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας θα καταρρεύσει εντελώς, αν η κυβέρνηση δεν υιοθετήσει τις προτάσεις της επιτροπής Χιούστον στην κυβέρνηση Γκίλαρντ για αυστηρότερη νομοθεσία στο θέμα των αιτούντων άσυλο». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μπομπ Καρ, σημειώνοντας ότι απαιτείται η άμεση εφαρμογή των νέων αυστηρών μέτρων. «Θα φτάσουμε στο σημείο να δεχόμαστε 180.000 αιτούντες άσυλο ετησίως. Θα έρχονται εδώ με πλοία. Αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορούμε να δεχόμαστε νόμιμους μετανάστες και δεν θα μπορούμε...
να δεχόμαστε νόμιμα πρόσφυγες που σήμερα βρίσκονται σε στρατόπεδα» είπε ο κ. Καρ.

Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η θέσπιση αυστηρών μέτρων είναι απαραίτητη για να συγκρατηθούν τόσο οι δουλέμποροι, που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, αλλά και οι ίδιοι οι αιτούντες άσυλο.

«Σήμερα» είπε «υπάρχουν 40 εκατομμύρια πρόσφυγες παγκοσμίως. Η κατάσταση είναι εκρηκτική».

Ο κ. Καρ τόνισε ακόμη πως μόνον φέτος έφτασαν στη χώρα 9.000 αιτούντες άσυλο με πλοιάρια.

«Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ και αν δεν κάνουμε κάτι είναι πιθανόν να φτάσουν τις 180.000 το χρόνο και να καταρρεύσει όλο μας το μεταναστευτικό πρόγραμμα» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μεταναστών, που φτάνουν στην Αυστραλία κάθε χρόνο πλησιάζει τους 180.000. Ο κ. Καρ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής των προτάσεων της Επιτροπής Χιούστον που αποτελούν ουσιαστικά επιστροφή της συντηρητικής κυβέρνησης Χάουαρντ.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η εκ νέου λειτουργία των κέντρων υποδοχής προσφύγων στα νησιά Ναούρου και Παπούα-Νέα Γουινέα, η έναρξη συνομιλιών με την κυβέρνηση της Μαλαισίας για την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων, που θα επιστρέφουν στη Μαλαισία, στο πλαίσιο σχετικής διακρατικής συμφωνίας, και η στενότερη συνεργασία με την Ινδονησία, τη Μαλαισία και άλλες χώρες προέλευσης προσφύγων.
Keywords
Τυχαία Θέματα