«Πάρκο Γαλλίας» στο δημαρχείο...

Η διαμόρφωση του «Πάρκου Γαλλίας» εντάσσεται στις δράσεις της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, με αφορμή τη διεκδίκηση του τίτλου «Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας 2014» για τη Θεσσαλονίκη. Η ιδέα προέκυψε στη διάρκεια εκδήλωσης που έκανε ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Κριστιάν Τιμονιέ, προς τιμή του
συλλόγου «Φίλων Πρασίνου» της πόλης. «Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την εκδήλωση τα διέθεσε ο πρόξενος για το πάρκο... Οι «Φίλοι Πρασίνου» έκαναν τα σχέδια και εμείς θα κατασκευάσουμε το πάρκο με το τεχνικό προσωπικό μας», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Το «Πάρκο Γαλλίας» θα γίνει δίπλα από το Α’ Γυμνάσιο και το Πάρκο Προσκόπων στην παλιά Ηλεκτρική Εταιρεία. «Το πάρκο θα κοσμεί και ένα άγαλμα που θα μας παραδοθεί από μουσείο της Γαλλίας», αναφέρει στη «Μ» ο πρόεδρος των «Φίλων Πρασίνου» Γρηγόρης Νικολαΐδης, εμπνευστής της ιδέας. Τα σχέδια του πάρκου έγιναν από την κ. Νανά Χατζηαθανασιάδου. Ο δήμος απευθύνθηκε και σε άλλες αδελφοποιημένες πόλεις για συνεργασία σε περιβαλλοντικά ζητήματα και ανταποκρίθηκε θετικά και η πόλη της Μπολόνια, που θα προσφέρει φυτά και δέντρα. Έτσι, δρομολογείται και η δημιουργία του «Πάρκου Μπολόνιας» στο κέντρο της πόλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα