Παρέμβαση Ρ. Ασημακοπούλου για τις κινητοποιήσεις των δικαστικών



Παρέμβαση στο θέμα των κινητοποιήσεων των δικαστών και εισαγγελέων πραγματοποίησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, καλώντας τους συναδέλφους της να αναρωτηθούν «που θα οδηγήσει η στάση τους», ενώ την ίδια στιγμή τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους παρέτειναν μέχρι 12 Οκτωβρίου 2012, τις κινητοποιήσεις τους ενόψει των αναμενόμενων νέων μειώσεων στις αποδοχές τους.....

Ειδικότερα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου διαβίβασε στους προϊσταμένους των Εφετείων και Πρωτοδικείων της χώρας (με εντολή να ενημερωθούν όλοι οι δικαστές) έγγραφο στο οποίο αναφέρει:

«Πάνω
από τους ανθρώπινους νόμους ενυπάρχει η "Θεία Δίκη" ή "Ευρυδίκη", η οποία λειτουργεί με δύο υπέρτατους Νόμους: α) Με το νόμο της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και β) Με το Νόμο της Σύνθεσης.
Όπως επισημαίνει ο Δάντης στη "Θεία Κωμωδία": "Η Αγάπη κινεί τον Ήλιο και όλα τα Άστρα". Αγάπη όμως προς τον συνάνθρωπο σημαίνει Αυτοθυσία.

Γιατί βιώνουμε την Αγάπη στο βαθμό που μπορούμε να Αυτοθυσιαστούμε.

Χωρίς το Νόμο της Σύνθεσης η Απο-σύνθεση είναι βεβαία.

Ποιος μπορεί να θέλει την Απο-σύνθεση της κοινωνικής δομής;

Εμείς οι Δικαστές οφείλουμε να μην είμαστε "επιμηθείς", αλλά να προβλέπουμε από την αρχή το τέλος οποιασδήποτε πράξεώς μας.

Συνεπώς σας ερωτώ: Πού θα οδηγήσει η "στάση" σας;

Επιλέξαμε, φρονώ όλοι το δικαστικό λειτούργημα όχι με οικονομικά κριτήρια, αλλά με ποιοτικά, ψυχικά και πνευματικά.

Καλούμεθα όλοι: Να το αποδείξουμε "έργω" ».
Keywords
Τυχαία Θέματα