Παραλύουν τα αεροδρόμια της Πορτογαλίας

Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται σήμερα οι πτήσεις στα αεροδρόμια της Πορτογαλίας λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Διακόσιες πτήσεις θα επηρεαστούν σήμερα και 311 αύριο, διευκρίνισε η διαχειρίστρια εταιρεία ΑΝΑ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι..... οι αεροπορικές εταιρίες προσπαθούν να τις επαναπρογραμματίσουν, ώστε να διευκολυνθούν οι ταξιδιώτες.
Ο εθνικός αερομεταφορέας ΤΑΡ, από την πλευρά του, ανακοίνωσε
την ακύρωση 35 πτήσεων σήμερα.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της NAV, που έχει τον έλεγχο του πορτογαλικού εναέριου χώρου, σταματούν την εργασία τους τρεις φορές την ημέρα ανά δίωρο, από τις 06:00 έως τις 08:00, 13:00 έως 15:00 και 20:00 έως 22:00 (ώρα Γκρίνουιτς).
Αφού πραγματοποίησαν πέντε ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων τον Απρίλιο, οι ελεγκτές σταμάτησαν επίσης μερικές ώρες την εργασία τους στις 11, 17 και 18 Μαΐου.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της NAV διαμαρτύρονται για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών τους και τις περικοπές του προϋπολογισμού που αποφάσισε η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε «μείωση των εσόδων κατά 75 εκατ. ευρώ έως το 2014».
Το τελευταίο διάστημα, οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις πλήττουν επίσης τα δρομολόγια του τρένου και του μετρό της Λισαβόνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα