Ορατή η διόρθωση του ευρώ…

Αν και η εικόνα της αγοράς συναλλάγματος κάθε άλλο παρά ανακουφιστική είναι, τουλάχιστον παρατηρείται σταθεροποίηση μετά το πρόσφατο κύμα ισχυρών ρευστοποιήσεων της Παρασκευής ,στον απόηχο του μπαράζ υποβαθμίσεων από την S&P. Η υποβάθμιση της Πορτογαλίας στην κατηγορία «σκουπίδια» και η συνεχιζόμενη ανησυχία γύρω από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας κρατούν σε άμυνα τους...
επενδυτές, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα
πτώση των βασικών νομισμάτων έναντι του δολαρίου τις επόμενες συνεδριάσεις. Η επόμενη βασική στήριξη για το ευρώ βρίσκεται γύρω από την περιοχή των 1,2500 δολαρίων, επίπεδο που αναμένεται να δοκιμάσει σύντομα.

Παρ’ όλα αυτά, οι αναλυτές, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, δεν είναι βέβαιοι για επέκταση των απωλειών του ευρώ, πριν πραγματοποιήσει την πρώτη ανοδική του διόρθωση εντός του 2012. Αν και οι υποβαθμίσεις είναι αρνητικές για το ενιαίο νόμισμα, οι επενδυτές δεν βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς τις περίμεναν εδώ και αρκετό καιρό.

Εκτιμούν ότι σε μεγάλο βαθμό έχει αποτιμηθεί ο αντίκτυπος των υποβαθμίσεων στο ευρώ και ότι οι μαζικές ρευστοποιήσεις δεν θα έχουν διάρκεια. Τόσο τα CDS όσο και τα spreads αντανακλούν το ενδεχόμενο υποβαθμίσεων και επομένως το πραγματικό γεγονός δεν είναι τόσο δραματικό.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα στραφούν στην αγορά του ευρώ στα τρέχοντα επίπεδα. Αντίθετα, διατηρούν την ακραία πτωτική ένδειξη για το ευρώ, με το στόχο να είναι τα 1,2000 δολάρια τους επόμενους μήνες. Την ίδια στιγμή, όμως, προτιμούν μια στρατηγική πώλησης του ευρώ και αγοράς του δολαρίου στην όποια διορθωτική ανοδική αντίδραση του ενιαίου νομίσματος, παρά την πώληση του ευρώ σε ένα υπερπουλημένο περιβάλλον.

Παράλληλα, παρατηρούν όλα τα ζεύγη του ευρώ, τα οποία, επίσης, κινούνται σε υπερπουλημένα επίπεδα ,όπως είναι τα EURJPY και EURAUD. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις διαμόρφωσης πυθμένα, αν και αυτές οι ισοτιμίες υποχωρούν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, πριν προβούν σε τεχνική διόρθωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα