ΟΛΘ: Προσωρινή ανακωχή διοίκησης και εργαζομένων

Αναστέλλονται προσωρινά, από σήμερα, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε. και των εκπροσώπων χειριστών και τεχνικών, επικράτησε διάθεση συνεννόησης....
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Στέλιος Αγγελούδης, αποδέχθηκε σε πρώτη φάση
τον περιορισμό, κατά 50% ( από 17,7% σε περίπου 9%) , στη μείωση που έχει γίνει στις τακτικές αποδοχές των εργαζομένων, όπως και την πρότασή τους για περικοπές 20% στο πλήθος των υπερωριών όπως και της εργασίας κατά τα Σαββατοκύριακα.
Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις αφορούσαν αποχή από υπερωρίες και την εργασίας κατά τα Σαββατοκύριακα.

Όπως αναφέρει το voria,η ανακωχή αυτή, αποφασίσθηκε προκειμένου να αρχίσουν άμεσα συζητήσεις μεταξύ διοίκησης ΟΛΘ και ΟΜΥΛΕ, για να βρεθεί ο τρόπος προσαρμογής των συνολικών απολαβών των εργαζομένων στην απαίτηση του θέτει ο ν.4024/11, για μείωση των αποδοχών κατά 35% σε σχέση με εκείνες του 2009.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρείας, Γιώργο Σπανόπουλο, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο λιμάνι και θα πρέπει να εκπονηθεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της εργασίας, ενώ παράλληλα, στα επιτρεπτά πλαίσια, η εταιρεία να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού.
Σημειώνεται ότι επειδή υπήρξε κλίμα συνεννόησης μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, δεν προσκλήθηκαν τελικά από τον πρόεδρο του ΟΛΘ, σε ενημερωτική συνάντηση, οι χρήστες του λιμανιού.
Keywords
Τυχαία Θέματα