Οι Τούρκοι γλυκοκοιτάζουν το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης”



Στο μάτι των Τούρκων φαίνεται πως έχει μπει το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με την επιδίωξη της εταιρείας είναι να ξεκινήσει και πτήσεις προς την Κρήτη το συντομότερο δυνατό! Ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines κ. Τεμέλ Κοτίλ σημείωσε ότι επιδίωξη της εταιρείας είναι να ξεκινήσει και πτήσεις προς την Κρήτη, όμως και γι' αυτό θα χρειαστεί αλλαγή της διμερούς
συμφωνίας. «Από άποψη πολιτισμού, οικονομίας και εμπορίου οι χώρες μας είναι στενά συνδεδεμένες. Μας ενδιαφέρει να είμαστε οι διαμεταφορείς του πολιτισμού και του οικονομικού πλούτου» υπογράμμισε ο κ. Κοτίλ... Παράλληλα σημείωσε ότι η Turkish Airlines συνεργάζεται με την Aegean Airlines μέσω της Star Alliance, πρόσθεσε ότι προσβλέπει σε μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών και υπογράμμισε: «Θέλουμε να μεγαλώσει το δίκτυο της Aegean και θα τη βοηθήσουμε». Επίσης, ο κ. Κοτίλ εξήρε την υπογραφή του διμερούς πρωτοκόλλου για τον Τουρισμό, σημειώνοντας ότι ανοίγει μία νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μάλιστα τόνισε ότι επιθυμία της εταιρείας είναι να φέρει τουρισμό στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι οι Turkish Airlines επιδιώκουν να πωλήσουν στις μακρινές αγορές κοινά τουριστικά πακέτα Ελλάδας - Τουρκίας.

Δύο πόλεις, δύο λαοί, δύο πολιτισμοί«Είναι μέσα στους εμπορικούς μας στόχους το να μπορέσουμε να πουλήσουμε μαζί Κωνσταντινούπολη και Αθήνα, ούτως ώστε όσοι έρχονται από μακριά να μπορούν να απολαύσουν δύο πόλεις, δύο λαούς και δύο πολιτισμούς» τόνισε και πρόσθεσε ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι αερογραμμές έχουν ξεκινήσει να φέρνουν τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο στη χώρα μας, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους προορισμούς της, για να μπορέσει στη συνέχεια να πωλήσει αυτά τα τουριστικά προϊόντα. Ακόμη, ο κ. Κοτίλ τόνισε ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται για τη σύνδεση της ελληνικής διασποράς των ΗΠΑ και του Καναδά με την Ελλάδα. Στο μεταξύ, σε ερώτηση του «Βήματος» για το πού βρίσκεται η υπόθεση της προταθείσης από το Βερολίνο συγχώνευσης της Turkish Airlines με τη Lufthansa, ο κ. Κοτίλ απέφυγε να σχολιάσει σημειώνοντας ότι πρόκειται για εισηγμένες εταιρείες.
Cretaplus.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα