Ομπρέλα προστασίας σε ελεγκτή του ΣΔΟΕ

Δεκτή έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση ακύρωσης απόφασης πειθαρχικού συμβουλίου που είχε επιβληθεί σε ελεγκτή του ΣΔΟΕ...

Συγκεκριμένα, το πειθαρχικό συμβούλιο είχε επιβάλει στον εφοριακό την ποινή της υποβάθμισης κατά ένα βαθμό, αλλά και της οριστικής απόλυσης για δύο διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς κατηγορήθηκε για εκβίαση, παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σε βάρος του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ είχε ασκηθεί
από τον Υπουργό Οικονομικών το 2002 πειθαρχική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο και για ανάξια διαγωγή εντός της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο εφοριακός τον Σεπτέμβριο του 1998 κατά τη διάρκεια ελέγχου σε επιχείρηση απαίτησε και πήρε το ποσό των 3.961,8 ευρώ για τον ίδιο και άλλα μέλη του τριμελούς συνεργείου ελέγχου, προκειμένου να μην προβούν σε έλεγχο κλειστής αποθήκης, καθώς η επιχείρηση εμφάνιζε υψηλό πιστωτικό υπόλοιπο.
Η υπόθεση έφθασε και στη Δικαιοσύνη καθώς σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εκβίαση και παθητική δωροδοκία.
Το 2002 πρωτόδικα καταδικάστηκε, αλλά κατόπιν εφέσεως κρίθηκε αθώος από το Εφετείο για την εκβίαση και ένοχος για την παθητική δωροδοκία, κατηγορία για την οποία αθωώθηκε μετά από αίτημα αναίρεσης.
Από τα πειθαρχικά συμβούλια ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της χαρακτηριστικής ανάξιας υπαλλήλου διαγωγής εντός υπηρεσίας και του επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης. Μετά από δεύτερη πειθαρχική δίωξη του υπουργού Οικονομικών για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, τα πειθαρχικά συμβούλια του επέβαλαν την ποινή του υποβιβασμού κατά ένα βαθμό, ενώ παράλληλα ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατά την τετραετία 1998-2002.
Keywords
Τυχαία Θέματα