Ομπάμα: Οι σεξουαλικές επιθέσεις απειλούν την εμπιστοσύνη στον στρατό



Να δώσουν ένα τέλος στην κουλτούρα των σεξουαλικών επιθέσεων μέσα στο στράτευμα κάλεσε τους απόφοιτους της σχολής του Πολεμικού Ναυτικού στη βάση της Ανάπολις ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι τέτοια περιστατικά ακόμα και αν προέρχονται από λίγα άτομα υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στον αμερικανικό στρατό....

«Αυτοί που προχωρούν σε σεξουαλικές επιθέσεις δεν διαπράττουν μόνο ένα έγκλημα, αλλά απειλούν την εμπιστοσύνη και την πειθαρχία που κάνει το στρατό μας δυνατό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος.

«Στην ψηφιακή εποχή» συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα, «μια μόνο εικόνα από το πεδίο της μάχης όπου οι στρατιώτες δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. . . μπορεί να λειτουργήσει ως ιός, να θέσει σε κίνδυνο τις δυνάμεις μας και να υπονομεύσει τις προσπάθειές μας για την ειρήνη και την ασφάλεια».

Οι αναφορές αυτές του Ομπάμα ήρθαν μια ημέρα μετά την πρόταση βουλευτών για αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου που διέπει τέτοιες πράξεις.

Σύμφωνα με έρευνα του Πενταγώνου που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τον Μάιο, οι ένστολοι που μπορεί να έπεσαν θύμα σεξουαλικής επίθεσης μέσα στο 2012 φτάνουν τους 26.000 ενώ αύξηση 6% παρουσίασε ο αριθμός των περιστατικών που αναφέρθηκαν επισήμως.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε απαντήσεις για το φαινόμενο αυτό από τον υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Μάρτιν Ντέμσεϊ, καθώς και από τους αρχηγούς όλων των Σωμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα