Ο Τατσόπουλος εξηγεί γιατί έσωσε τον Αδωνι και ψήφισε «όχι» στην άρση ασυλίας του

Χθες η Βουλή είπε «όχι» στην άρση της ασυλίας του Αδωνη Γεωργιάδη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει σε συζήτηση στη Βουλή τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη σαν αρχηγό των κουκουλοφόρων....

Ανάμεσα τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Σταύρος Κοντονής, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ο Γιάννης Δημαράς των ΑΝΕΛ.

Στην ψηφοφορία που έγινε στην ολομέλεια, 102 βουλευτές ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας, 80 υπέρ, 13 παρών ενώ βρέθηκε και ένα λευκό. Το θέμα ήρθε στη Βουλή έπειτα από μήνυση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη πως τον είχε αποκαλέσει «αρχηγό των κουκουλοφόρων».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος εξήγησε μέσω του προφίλ του στο facebook γιατί ψήφισε υπέρ του Αδωνι Γεωργιάδη
Η βουλευτική ασυλία θεσπίστηκε για έναν και μόνο λόγο: την προστασία της πολίτικης ζωής από την ποινικοποίηση της. Εχω πει και μέσα στη Βουλή πως, δίχως τη βουλευτική ασυλία, θα είναι πανεύκολο να στηθεί μια φάμπρικα αέναων αλληλομηνυσεων, με τον κάθε βουλευτή καθημερινά υπόλογο στα δικαστήρια για οιονδήποτε χαρακτηρισμό απευθύνει στους πολίτικους του αντιπάλους -κυριολεκτικό η μεταφορικό, εμπρηστικό η μετριοπαθή (θα εναπόκειται στη δικαιοδοσια του ποινικοί δικαστηρίου να κρίνει). Η ποινικοποίηση της πολίτικης ζωής, με τη σειρά της, θα οδηγούσε στην πλήρη παράλυση της. Τη μετατροπή του βουλευτή σ' ένα πολιτικά λοβοτομημενο ανθρωπάκι.

Η ψηφοφορία, κατά τη διαδικασία άρσης η διατήρησης της βουλευτικής ασυλίας, είναι φανερή. Στο ψηφοδέλτιο αναγράφεται το όνομα σου. Με αυτόν τον τρόπο, ο νομοθέτης θέλει να σου υπενθυμίσει ότι, εκτός από κομματική ευθύνη, έχεις και προσωπική. Είναι προφανές ότι θεωρώ τον χαρακτηρισμό του Αδωνι Γεωργιαδη για τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ ως «αρχηγό των κουκουλοφόρων» πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο -εξίσου όμως απαράδεκτη, θα μου επιτρέψουν οι σύντροφοι μου, να θεωρό και την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για έναν πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο χαρακτηρισμό. Οπως δεν διανοήθηκα πότε να υποβάλλω μήνυση για οιονδήποτε χαρακτηρισμό εναντίον μου από πολίτικους μου αντιπάλους, έτσι και θεώρησα αυτονόητο να ψηφίσω σήμερα εναντίον της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γεωργιαδη. Με παρηγορεί το γεγονός ότι δεν ήμουν ο μόνος από τους πολιτικούς του αντιπάλους που σκέφτηκε με αυτόν τον τρόπο.
Keywords