Ο Σαμαράς απειλεί με απόλυση δέκα διοικητές ασφαλιστικών Ταμείων

Τελεσίγραφο φαίνεται πως δίνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε δέκα διοικητές ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους και να καταβάλουν τις εισφορές τους στον ΕΟΠΥΥ....

Σύμφωνα με το vima.gr, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά στους διοικητές, και τους ενημέρωσε ότι αν μέχρι την Δευτέρα δεν έχουν δώσει στον ΕΟΠΥΥ
τις εισφορές υπέρ υγείας που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι θα φέρουν οι ίδιοι προσωπική ευθύνη, ενώ φέρεται να τους τόνισε ότι θα τους ελέγχει ο ίδιος.
Τα τηλεφωνήματα φέρεται να έγιναν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριο Σαλμά και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου.
Η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» είναι το γεγονός ότι από τα 300 εκατομμύρια που έπρεπε να λάβει ο ΕΟΠΥΥ για τον μήνα Ιανουάριο έχει εισπράξει μόνο τα 50 με το ΙΚΑ μόνο να χρωστάει περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το Φλεβάρη κατέβαλαν 150 εκατομμύρια ευρώ μόλις δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα