Ο Πούτιν τοποθέτησε πυραύλους στα σύνορα Ρωσίας-Πολωνίας

Μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild που υποστήριζε ότι η Ρωσία ανέπτυξε πυραύλους Ισκαντέρ στη ρωσική περιφέρεια του Καλίνινγκραντ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ....

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ιγκορ Κονασένκο, στο πρακτορείο Itar-Tass, η ανάπτυξη πυραυλικού συστήματος στα σύνορα με την Πολωνία και τη Λιθουανία «δεν παραβιάζει καμία διεθνή συμφωνία».

Συμπλήρωσε,
μάλιστα, πως «συστήματα επιχειρησιακών και τακτικών πυραύλων Ισκαντέρ αναπτύχθηκαν πράγματι στη στρατιωτική ζώνη της Δύσης».

Στο μεταξύ η Πολωνία είχε εκφράσει την ανησυχία της για την πυραυλική εγκατάσταση στη Βαλτική Θάλασσα, και όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει το ζήτημα ενώπιον των εταίρων της χώρας στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα αυτά λίγες εβδομάδες από τότε που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν τα πυραυλικά αυτά συστήματα, σύμφωνα με το Russia Today, σε μία προσπάθεια να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν το πυραυλικό τους οπλοστάσιο.

Παράλληλα, η Ρωσία προ ημερών δήλωνε έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον ενδεχόμενο επίθεσης από ξένες δυνάμεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα