Ο Δ. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…



Ο λόγος σχηματισμού της τρικομματικής κυβέρνησης ήταν να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, να αποκαταστήσουμε τη αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις ώστε να έλθει η Ανάκαμψη το ταχύτερο. Και να τα κάνουμε όλα αυτά με ορίζοντα τετραετίας.... Οι μεταρρυθμίσεις, που είναι σημαντικό μέρος του προγράμματός μας, δεν μπορούν να προχωρήσουν επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος. Η στασιμότητα δεν μας αρκεί. Χρειαζόμαστε άλματα προς τα εμπρός. Η απόφαση του Πρωθυπουργού
Αντώνη Σαμαρά να δώσει οριστικό τέλος στις ατέρμονες χρόνιες συζητήσεις, για διόρθωση των στρεβλώσεων μιας κρατικής μηχανής που συνεχώς αιμορραγεί και εξυγίανσης της κρατικής ΕΡΤ, με άμεση μετάβασή της σ´ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό καθεστώς δημόσιας τηλεόρασης, δίνει το στίγμα και την ελπίδα, ότι η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει. Δείχνει ότι η πατρίδα μας βρήκε επιτέλους το δρόμο της αναδημιουργίας, της ανάκαμψης, και της προόδου. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έδωσε με σαφήνεια τις δέουσες απαντήσεις σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να αναδιοργανώσει εκ βάθρων τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να μην στηρίξουν τη λύση που πρότεινε ο Πρωθυπουργός και με την οποία συμφωνεί και το ΣΤΕ. Ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα – και θαρραλέα – αποδέχθηκαν τη λύση αυτή. Καλό θα ήταν να προχωρήσουμε όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε. Αλλά αφού η ΔΗΜΑΡ δεν αντέχει το βαρύ φορτίο της ευθύνης θα συνεχίσουμε έστω και μόνο με το ΠΑΣΟΚ με καλύτερο συντονισμό και με επικαιροποίηση του κυβερνητικού προγράμματος. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας, πάντα με ορίζοντα τετραετίας. Κανείς δεν θέλει εκλογές αυτή τη στιγμή. Αλλά ασφαλώς κανείς δεν θέλει ούτε ακυβερνησία ούτε στασιμότητα. Τα μηνύματα εξάλλου ήταν ξεκάθαρα και από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και από το ΔΝΤ, ότι οι εκλογικές περιπέτειες αυτή τη στιγμή θα έθεταν σε κίνδυνο την περαιτέρω χρηματοδότηση.

Η ΔΗΜΑΡ με την στάση της έκανε ένα άλμα στο κενό. Μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία ως προς το εργασιακό καθεστώς στη δημόσια ραδιοτηλεόραση αποφάσισε να εγκαταλείψει την Κυβέρνηση ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Η ΔΗΜΑΡ εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού.
Ο κ. Κουβέλης έκανε δυστυχώς συνειδητά και μετά από κάποιες άγνωστες προς το παρόν διεργασίες μια κίνηση που θα μπορούσε σήμερα να ‘χει ρίξει την κυβέρνηση, να ‘χει στείλει την χώρα σε εκλογές, και κατά πάσα πιθανότητα εκτός Ε.Ε. Στο πιο κρίσιμο σημείο πήγε να τραβήξει το χαλί της Κυβέρνησης κάτω απ’ τα πόδια της. Άμα ξυπνήσουμε όμως ένα καλοκαιριάτικο πρωινό σαν τους Κύπριους τι θα έχει να πει τότε ο κ. Κουβέλης. Καλές οι ευαισθησίες αλλά πάνω από όλα υπάρχει η σωτηρία του τόπου. Θεωρώ πως μια Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα είναι πιο ισχυρή αφού η παρουσία της ΔΗΜΑΡ λειτουργούσε και ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας και για το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ συνεχίζει στο δρόμο της ευθύνης και των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα. Ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερότητα, από αλλαγές, και από την προώθηση του κυβερνητικού έργου για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο. Συνεχίζουμε με ευθύνη και με αποφασιστικότητα για μεταρρυθμίσεις προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον με ορίζοντα τετραετίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα