Ν.Τσιώλης: Η σωστή επιλογή για την Γλυφάδα...

Η επιλογή των προσώπων σ' ένα ψηφοδέλτιο δημοτικής παράταξης αποτελεί πάντα ένα δύσκολο στοίχημα.Όταν όμως βλέπεις ανάμεσα σε πολλούς άλλους υποψήφιους, καθημερινούς ανθρώπους που αγωνίζονται για το προς το ζην...
μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, τότε το ενδιαφέρον γίνεται μεγαλύτερο. Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Τσιώλης, τον οποίο ο Γιώργος Παπανικολάου τον επέλεξε για τον συνδυασμό «Η Γλυφάδα μας». Όπως μάθαμε πριν από λίγες ημέρες η εμπλοκή του στα δημοτικά πράγματα της πόλης είχε και... προσωπικό κόστος. Έπεσε θύμα και αυτός της οικονομικής κρίσης. Τον συναντήσαμε
σε γνωστή καφετέρια της Γούναρη και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του.

Ερ: Γιατί επέλεξες ν' αναμιχθείς στα κοινά της πόλης;

Απ: Μεγάλωσα στη Γλυφάδα και είναι σημείο αναφοράς στη ζωή μου. Αγαπώ την πόλη μου και είμαι έτοιμος να τη βοηθήσω.

Ερ: Είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνεις ως υποψήφιος;

Απ: Είχα δοκιμάσει να εκλεγώ και το 2010 με το συνδυασμό «Μαζί για την Γλυφάδα». Αν και είχα ενταχθεί από τους τελευταίους στο ψηφοδέλτιο, οι συμπολίτες μου με είχαν τιμήσει. Τους ευχαριστώ για την επιλογή που είχαν κάνει τότε...

Ερ: Την προηγούμενη φορά πως είχες πάει;
Απ: Καλά, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να πάω και ακόμη καλύτερα. Πάνω σ' αυτό δουλεύω.

Ερ: Πως σου έγινε η πρόταση από τον Γιώργο Παπανικολάου;

Απ: Έμαθε ο Γιώργος Παπανικολάου για τον χαρακτήρα μου και μου τηλεφώνησε να πιούμε έναν καφέ. Κατά τη συνάντησή μας διαπιστώσαμε ταύτιση απόψεων και δώσαμε τα χέρια.

Ερ: Όπως έμαθα από τη στιγμή που ανακοινώθηκες ως υποψήφιος είχες και επαγγελματικές συνέπειες; Τι συνέβη;

Απ: Έχασα τη δουλειά μου, όχι γιατί δεν την έκανα καλά. Δεν πειράζει όμως, με ικανοποιεί το γεγονός ότι δέχτηκα δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης από φίλους, ακόμα και από πολιτικούς αντιπάλους.

Ερ: Που στηρίζεις την προεκλογική σου εκστρατεία;

Απ: Στην ειλικρίνεια. Είμαι ένα άφθαρτο πρόσωπο στην τοπική κοινωνία.

Ερ: Υπάρχει αποδοχή από τους Γλυφαδιώτες στο πρόσωπό σου;

Απ: Δε θέλω να ευλογήσω τα γένια μου... Στην κάλπη θα φανούν όλα.

Ερ: Τι θα άλλαζες στην Γλυφάδα;

Απ: Από πού να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει... Σίγουρα θα άλλαζα την εικόνα της παραλίας. Θα προσπαθούσα με κάθε τρόπο να βοηθούσα την τοπική αγορά με σκοπό να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Ερ: Οι δικοί σου άνθρωποι πως αντέδρασαν όταν τους ανακοίνωσες ότι κατεβαίνεις στις δημοτικές εκλογές;

Απ: Το «μικρόβιο» της πολιτικής ή το' χεις μέσα σου ή δεν το 'χεις. Το ξέρουν αυτό οι δικοί μου άνθρωποι και με στηρίζουν. Ξέρουν ότι θέλω και μπορώ να προσφέρω στην πόλη μου.

Στο σημείο αυτό, στην παρέα μας προστέθηκε και η κόρη του Νίκου, η Κατερίνα, φοιτήτρια ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Αδράξαμε την ευκαιρία για να μιλήσουμε για λίγο μαζί της.
Ερ: Κατερίνα, αν δεν ήταν πατέρα σου θα τον ψήφιζες και για ποιους λόγους;

Απ: Προφανώς και θα τον ψήφιζα γιατί είναι ένας άνθρωπος έντιμος ,εργατικός ο οποίος θα δώσει όλο του το ''είναι'' για την Γλυφάδα μας. Σας το εγγυώμαι.

Ερ: Προεκλογικά θα είσαι στο πλευρό του ;

Απ: Είμαι δίπλα του στην προσπάθεια αυτή από την αρχή γιατί πιστεύω στις δυνατότητες του και θα κάνω ότι δυνατόν περνάει από το χέρι μου για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ερ: Η μαμά πως αντέδρασε στην υποψηφιότητά του;

Απ: Η μαμά είναι τελείως διαφορετικής

ιδιοσυγκρασίας, προτιμά να απέχει από όλα αυτά. Ωστόσο τον υποστηρίζει απόλυτα σε αυτό το εγχείρημα ,όπως και όλη η οικογένεια μας.

Μετά από τη συζήτηση που είχαμε με το στενό οικογενειακό περιβάλλον του υποψηφίου θελήσαμε να μάθουμε και την άποψη κάποιων φίλων του. Έτσι, αφήσαμε για λίγο τον Νίκο και την κόρη του και επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά μ' ένα φίλο και πιθανότατα συνυποψήφιο του, τον Νίκο Λεβετσοβίτη.

Ερ: Νίκο πως βλέπεις την υποψηφιότητα του φίλου σου;

Απ: Πολύ καλή. Είναι ικανός και αξίζει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του.

Ερ: Εσύ που είσαι γνώστης των δημοτικών πραγμάτων στην Γλυφάδα, τι θα συμβούλευες τον Νίκο Τσιώλη;

Απ: Να υπόσχεται μόνο έργο. Ο κόσμος δε θέλει μεγάλα λόγια αλλά πράξεις. Είναι ένας άνθρωπος που αντιπροσωπεύει την κοινωνία.

Οι απαντήσεις που πήραμε από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου μας ικανοποίησαν αλλά θέλαμε και μια ακόμη άποψη. Την αναζητήσαμε στο πρόσωπο του προέδρου της Ένωσης Ποντίων «Η Ρωμανία» Κυριάκου Τιλγκερίδη, με τον οποίο είναι χρόνια φίλοι.
Ερ: Ο Νίκος αν και δεν είναι Πόντιος, πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να τον ψηφίσεις;

Απ: O Νίκος είναι πρώτα και πέρα απ' όλα καλός, πιστός και δοκιμασμένος φίλος. Εμείς οι Πόντιοι, τιμούμε τους φίλους μας και στεκόμαστε πάντα δίπλα τους....

Ερ: Είσαστε χρόνια φίλοι, ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα του;

Απ: Ο Νίκος συγκεντρώνει στο πρόσωπό του τρία χαρακτηριστικά: 1) Ξεχωριστό ήθος, 2) Απαράμιλλη εντιμότητα και 3) Αποδεδειγμένη και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς.

Ερ: Τι ευχή θα του έδινες μέσα από τη σελίδα αυτή;

Απ: Νίκο, εύχουμαι να έεις καλόν επιτυχίαν σα εκλογάς!

Η εικόνα που είχαμε για τον Νίκο Τσιώλη επιβεβαιώθηκε απ' όσα ακούσαμε. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει όραμα, όρεξη για προσφορά και αξίζει την εμπιστοσύνη των Γλυφαδιωτών. Η notiamatia.gr του εύχεται καλή επιτυχία στον αγώνα που δίνει για να γίνει η πόλη του καλύτερη.

notiamatia
Keywords
Τυχαία Θέματα