«Νιετ» των διαδηλωτών να αποχωρήσουν από τους δρόμους του Κιέβου

Οσμή από Πορτοκαλί Επανάσταση κυριαρχεί στο Κίεβο, έπειτα από τις μαζικές κινητοποιήσεις των Ουκρανών, ύστερα από την απόφαση του προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης της χώρας με την Ε.Ε....

Χιλιάδες διαδηλωτών έχουν πολιορκήσει κυβερνητικά κτίρια, εκ των οποίων την έδρα της κυβέρνησης, τα γραφεία της κεντρικής τράπεζας και το δημαρχείο του Κιέβου, ενώ οδοφράγματα και σκηνές
έχουν στηθεί στην Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Η αντιπολίτευση ζητά από τους διαδηλωτές να προχωρήσουν σε γενική απεργία ώστε να πιέσουν τον Ουκρανό πρόεδρο να παραιτηθεί, την ώρα που από τους τρεις επικεφαλής αναδεικνύεται περισσότερο ο Βιτάλι Κλίτσκο, παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην πυγμαχία.

Ο «κύριος σιδερένια γροθιά», όπως χαρακτηρίζουν τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τη Μεταρρύθμιση στην Ουκρανία, υποσχέθηκε να βγάλει «νοκ άουτ» την κυβέρνηση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν στο πρόσωπό του τον επόμενο πρόεδρο της χώρας.
«Ο κόσμος έχει κατέβει στους δρόμους γιατί είναι απογοητευμένος καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να αλλάζει, τα υπουργεία αλλάζουν, αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια. Η διαφθορά και η παρανομία επιδεινώνεται. Είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα σκαρφιστεί έναν αποδιοπομπαίο τράγο, που θα ζητήσει συγγνώμη, αλλά το σύστημα θα παραμείνει το ίδιο.
Πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα», δήλωσε ο Κλίτσκο.
Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε σήμερα από τους διαδηλωτές να πραγματοποιούν μοναχά ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας, καλώντας τους, καθώς και την αστυνομία, να συμμορφώνονται με τον νόμο.
Μάλιστα, φέρεται να είπε: «Ακόμα και η κακή ειρήνη, είναι καλύτερη από έναν κακό πόλεμο».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος επιθυμεί η Ουκρανία να ενταχθεί στη ρωσική τελωνειακή ένωση με το Καζακστάν και τη Λευκορωσία, ασκώντας ουσιαστικά πίεση στον Γιανουκόβιτς για τη μη υπογραφή σύνδεσης με την ΕΕ, χαρακτήρισε τα επεισόδια «απόπειρα κλονισμού της νόμιμης ηγεσίας της χώρας»

Όπως είπε, ο Ρώσος πρόεδρος, οι διαδηλώσεις του θυμίζουν «περισσότερο πογκρόμ παρά επανάσταση», συμπληρώνοντας ότι όσα συμβαίνουν δεν έχουν σχέση με τους δεσμούς της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα