ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΟΒΟΥ...

Σε έναν νέο γύρο διαλόγου, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας, θα συμμετάσχουν αύριο στις Βρυξέλλες οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Κοσόβου, Ίσα Μουστάφα.«Οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε απολογισμό...

της προόδου στην εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί στις προηγούμενες συναντήσεις και θα ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία προς την εξομάλυνση των σχέσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπροσώπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής
διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών των δύο πρωθυπουργών με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεξήχθη στις 9 Φεβρουαρίου, όταν επιτεύχθηκε σημαντική συμφωνία για το δικαστικό σύστημα στο Κόσοβο.

Προπαρασκευαστική συνάντηση για το νέο γύρο του διαλόγου, στην οποία συμμετείχε ο διευθυντής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, Μάρκο Τζούριτς, διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τζούριτς τόνισε πως επιθυμία των Σέρβων στο Κόσοβο είναι η συγκρότηση, το συντομότερο δυνατό, της Ένωσης Σερβικών Δήμων και εξέφρασε την ανησυχία του Βελιγραδίου και των Σέρβων του Κοσόβου για την επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας και τα πολλά επεισόδια στο βόρειο Κόσοβο.

Στο νέο γύρο του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας αναμένεται να συζητηθούν και θέματα που αφορούν τους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα