Νέο αιματοκύλισμα στη Συρία

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 στρατιώτες, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των λιποτακτών στη Δαμασκό και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.... Στη Σιτ Ζέιναμπ, προάστιο της Δαμασκού, «βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύχτα μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών. Δύο δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή», σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση. Εκρήξεις και πυρά ακούστηκαν επίσης και σε άλλες δύο συνοικίες της συριακής πρωτεύουσας, τη Χάτζαρ 'Ασουαντ
και την Κάνταμ.

Παρόμοιες συγκρούσεις σημειώθηκαν και στην επαρχία της Δαμασκού όπου ένας άμαχος σκοτώθηκε από πυρά στην Νταράγια, ενώ τέσσερις ακόμη έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή αλ Τιγιαμπίγια από τα πυρά που έπεσαν στη διάρκεια μιας κηδείας. Το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για πέντε νεκρούς στην Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει τις συνθήκες του θανάτου τους. Στην επαρχία Χομς τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν στην Κουσέιρ, συνοικίες της οποίες βομβάρδισαν οι κυβερνητικές δυνάμεις.
Ένας μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σκοτώθηκε όταν μια οβίδα έπληξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε κοντά στην πόλη Ραστάν. Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από οβίδες και πυρά στην ίδια πόλη της Χομς, όπου ένας λιποτάκτης αξιωματικός έχασε τη ζωή του. Πιο βόρεια, στην Καφαρζίτα της επαρχίας Χάμα, μάχες σημειώθηκαν μεταξύ του στρατού και ανταρτών, δύο από τους οποίους σκοτώθηκαν, ενώ οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει γενική απεργία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην επαρχία Ιντλίμπ «σκληρές μάχες» σημειώθηκαν τη νύχτα κοντά σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αξιωματικός των λιποτακτών και να τραυματιστούν αρκετοί ακόμη. Στην επαρχία Χαλέπι ένας άμαχος σκοτώθηκε από τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή στην Αζάαζ. Στη Ντέιρ Εζόρ ένας έφηβος 18 ετών και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν από αγνώστους. Εξάλλου τουλάχιστον 14 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από πυρά στη διάρκεια συγκρούσεων στις επαρχίες Χάμα και Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της οργάνωσης αυτής Ράμι Αμπντελραχμάν, οι μάχες έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες και οι δυνάμεις του καθεστώτος, που όπως επισημαίνει ο ίδιος υφίστανται καθημερινά «αυξημένες» απώλειες, είναι «εξαντλημένες».
Keywords
Τυχαία Θέματα