Νέα «πυρά» Ζήγρα κατά Άκη

Νέα «πυρά» κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου εξαπολύει ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας απολογούμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας...

«Ηθικός και φυσικός αυτουργός αλλά και παραλήπτης όλων των χρημάτων ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Τα δεν χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ζήγρας, επιμένοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο του πρώην υπουργού. Ο κατηγορούμενος ωστόσο δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα άλλα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη ροή του μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Επαναλαμβάνοντας όσα είχε υποστηρίξει και στη συμπληρωματική απολογία του, ο Ν. Ζήγρας «έδειξε» για άλλη μία φορά τον καταζητούμενο Φουάντ αλ Ζαγιάντ, τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη άλλα και τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Σμπώκο.
Αναφέρθηκε επίσης και στις «μαύρες σακούλες» με χρήματα που μεταφέρονταν πάντα νυχτερινές ώρες στα γραφεία του Τσοχατζοπουλου στην Κομνα Τρακα και την Ομήρου.
Όλα τα ακίνητα που αγοράστηκαν ήταν επιλογή του Άκη και προέρχονταν από μαύρο χρήμα. Σε εμένα αρχικά έλεγε ότι τα χρήματα αυτά ήταν Αράβων επενδυτών. Και τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν μόνο εμένα. Αν είχα εγώ όλα αυτά τα χρήματα θα είχα εξαφανιστεί και δεν θα με έβρισκε κανένας", είπε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Ν. Ζήγρας προσπαθώντας να εξηγήσει τη δική του απόφαση να μιλήσει για όλα, υποστήριξε πως πριν ομολογήσει και αρχίσουν όλοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να τον λένε ρουφιάνο είχε προσπαθήσει να πείσει τον Τσοχατζοπουλο να ομολογήσει. Το έκανε αυτό ακόμα και μέσα στη φυλακή εισπράττοντας κάθε φορά την οργισμένη άρνηση του. Και μετά άρχισε όπως ισχυρίζεται να φοβάται για τη ζωή του, ενώ και τα παιδιά του στη Θεσσαλονίκη έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα.
Ο Νίκος Ζηγρας δεν ξέχασε πάντως όσα έκανε για αυτόν ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του, λέγοντας ότι αισθάνεται ευγνωμοσύνη γιατί ο πρώην Υπουργός του κάλυψε τα έξοδα νοσηλείας στη Γερμανία όταν αρρώστησε σοβαρά, αλλά μετά κατάλαβε ότι το έκανε για να μην πεθάνει πριν προλάβει να του πει για όλους τους λογαριασμούς που είχε ανοίξει για εκείνον.
Ξεκινώντας πάντως η απολογία του Ν. Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε προτιμήσει να μην βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα και εμφανίστηκε μόνο όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να έρθει για να ακούσει όσα θα πει ο συγκατηγορούμενός του.
Keywords
Τυχαία Θέματα