Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Ραχόι

Στη σκιά του νέου ιστορικού υψηλού για την ανεργία στη χώρα του που ανακοινώθηκε την Πέμπτη ετοιμάζεται ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, να ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα αν και, όπως δήλωσε, την Τετάρτη «δεν πρόκειται να κάνουμε περικοπές όπως εκείνες που κάναμε κατά το παρελθόν»....

Οι αντοχές των Ισπανών, πάντως, φαίνεται να είναι ελάχιστες όπως έδειξε και η μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου και για την οποία επιστρατεύτηκαν 1.400 αστυνομικοί
προκειμένου να μην σημειωθούν σοβαρά επεισόδια.
Στόχος των διοργανωτών της διαδήλωσης της Πέμπτης είναι να παραμείνουν έξω από το κτίριο για όσο χρειαστεί μέχρι να ανατραπεί η κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση το ύψος και το εύρος των μέτρων είναι σίγουρο - όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Ραχόι – ότι θα επηρεαστούν από τις μακροοικονομικές προβλέψεις για την ανάπτυξη και το εύρος του δημοσίου ελλείμματος, που αναμένεται, επίσης, να ανακοινωθούν σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι το 2012 η ισπανική κυβέρνηση είχε υιοθετήσει ένα άνευ προηγούμενου σχέδιο λιτότητας, με στόχο να εξοικονομηθούν 150 δισεκ. ευρώ προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την δημοσιονομική κρίση έως το 2014.
Αναλυτές προτείνουν, πάντως, πως το επόμενο βήμα της κυβέρνησης Ραχόι θα πρέπει να είναι η χαλάρωση των μέτρων λιτότητας, διαφορετικά, όπως λένε, η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει οδηγώντας σε δραματική αύξηση τον αριθμό των έξι εκατομμύρια ανέργων.
Keywords
Τυχαία Θέματα