ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ

Νέα αναβολή στη δίκη των έξι κατηγορούμενων για τη φονική έκρηξη στη Nαυτική Bάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου, 2011. Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Χάρης Πογιατζής, ζήτησε την αυτοεξαίρεση του από τη διαδικασία, καθώς, όπως δήλωσε, κατά την περίοδο 1991 με 1995 διατηρούσε δικηγορικό γραφείο με τον Α’ Κατηγορούμενο, Μάρκο Κυπριανού.....

Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες στο Πρωτοκολλητείο ν’ αποστείλει τη γραπτή
δήλωση στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες.

Νέα συνεδρία ορίστηκε στις 16 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ οι κατηγορούμενοι θα υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ έκαστος, προκειμένου να παραμείνουν ελεύθεροι.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιφυλάχθηκαν κατά την επόμενη δικάσιμο να ξανασυζητήσουν το θέμα της αναθεώρησης του ποσού της εγγύησης.
Ο νέος Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αναμένεται ότι θα διοριστεί την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιουλίου από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα συνέλθει γι’ αυτό το σκοπό. Την Παρασκευή 13 του μήνα, ο νέος διορισμός θα δημοσιευθεί στην επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου το Κακουργιοδικείο θα συνεδριάσει με τη νέα του σύνθεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα