ΝSA: Διώχνουν τους υπαλλήλους και βάζουν υπολογιστές στη θέση τους!

Μετά το φιάσκο Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) με τις αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της CIA, Έντουαρτ Σνόουντεν, περί ύπαρξης προγραμμάτων παρακολούθησης προσωπικών δεδομένων, οι Αμερικανοί φαίνεται πως αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα....

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Russia Today, ο διευθυντής της NSA, Κέιθ Αλεξάντερ, ανακοίνωσε ότι η μυστική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ
σχεδιάζει να αποτρέψει μελλοντικές παραβιάσεις της ασφάλειάς της, αντικαθιστώντας θέσεις σαν εκείνη που κατείχε ο πληροφοριοδότης Σνόουντεν με υπολογιστές.
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Αμερικής σχεδιάζει, μάλιστα, να μειώσει δραστικά τον αριθμό των ατόμων που απασχολούνται ως διαχειριστές συστημάτων, σύμφωνα με τον Αλεξάντερ και τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη.
«Αυτό που είμαστε στη διαδικασία να κάνουμε είναι η μείωση των διαχειριστών των συστημάτων μας κατά 90% περίπου». Να σημειωθεί πως η NSA απασχολεί σήμερα περίπου 1.000 τέτοιους διαχειριστές.
«Έχουμε βάλει τους ανθρώπους να δουλεύουν στη μεταφορά δεδομένων, κάτι δύσκολο και πολύπλοκο, που τα μηχανήματα μάλλον είναι καλύτερα να το αναλάβουν», πρόσθεσε.
Ο διευθυντής της NSA, πάντως, υποστήριξε πως το σχέδιο για την εξάλειψη σχεδόν της θέσης του διαχειριστή συστημάτων στην υπηρεσία ήταν κάτι που υπήρχε πριν από τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, αλλά η επακόλουθη θύελλα που ξέσπασε στα μέσα ενημέρωσης είναι ένας λόγος που η διαδικασία αυτή έχει προχωρήσει.
Όσον αφορά, τέλος, στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων ο διευθυντής της NSA, επανέλαβε πως «κανείς δεν έχει εσκεμμένα ή εν γνώσει παραβεί το νόμο ή προσπάθησε να εισβάλει στις ατομικές σας ελευθερίες ή στην ιδιωτική σας ζωή. Δεν υπήρξαν τέτοια λάθη».
Keywords
Τυχαία Θέματα