ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ...

Αναγκασμένος να στηρίξει την πρόταση των δανειστών, ψηφίζοντας τα προαπαιτούμενα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο Mega.Ερωτώμενος εάν θα είναι ο ίδιος που θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Βουλής, την Τετάρτη...

ή αν θα αναλάβει η Ζωή Κωνσταντοπούλου,
ο κ. Μητρόπουλος άφησε το ενδεχόμενο ανοιχτό, λέγοντας πως «ενδεχομένως να προεδρεύσω αύριο. Υπάρχει πρόεδρος. Δεν έχω εντολή να προεδρεύσω».

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε πως «η υπόθεση του ελληνικού ζητήματος είχε χαθεί στις 20 Φλεβάρη».

Ο ίδιος απέδωσε τη σκληρότητα των μέτρων στους δανειστές: «Ούτε εσείς δεν έχετε καταλάβει τη σφοδρότητα των δανειστών», είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει, ο κ. Μητρόπουλος εξήγησε πως «το αδιέξοδο του ελληνικού ζητήματος με οδηγεί να στηρίξω την πρόταση. Πρέπει να στηριχθεί ο Τσίπρας και η κυβέρνηση».

«Δεν είναι η σφοδρότητα των μέτρων τόσο, όσο ότι οι δανειστές με χειρουργικό τρόπο έχουν αναγάγει το grexit ως διαρκή επιλογή», είπε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής προσέφερε κάλυψη στον κ. Βαρουφάκη λέγοντας πως το θέμα με τα IOU ήταν ένα «αμυντικό σχέδιο».

Ωστόσο, «για τη φυγή στην Αίγινα, ήταν αμετροεπής. Δεν έπρεπε να συμβεί στην πιο σημαντική ψηφοφορία».

Καλούμενος να σχολιάσει τα μέτρα, ο ίδιος παραδέχτηκε πως «ποτέ αριστερά στην ιστορία της, δεν έχει κληθεί να εφαρμόσει τόσο σκληρό πρόγραμμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα