Μήνυμα καταδίκης του ρατσισμού από εννέα μητροπολίτες

Ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και των περιστατικών βίας κατά μεταναστών, εκπέμπουν ολοένα και περισσότεροι ιεράρχες της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, απονομιμοποιώντας εκείνες τις φωνές, κυρίως από το χώρο της ακροδεξιάς, που επιχειρούν να εμφανιστούν ως «υπερασπιστές» της χριστιανικής πίστης την ίδια ώρα που στρέφονται κατά αδύναμων συνανθρώπων μας, όπως οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα....
Την αρχή έκανε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης,
Παύλος, μετά τα επεισόδια που έγιναν έξω από το θέατρο «Χυτήριο» στην παράσταση «Corpus Christi», στα οποία συμμετείχαν και στελέχη της «Χρυσής Αυγής».

Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, «η Χρυσή Αυγή διώκει τον Χριστό, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών, ακόμα και των παιδιών».

«Μαύρη νύχτα είναι στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή», είχε πει.

Εν συνεχεία, ο μητροπολίτης κατήγγειλε ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα πό ακροδεξιούς που ενοχλήθηκαν για τη δημόσια παρέμβασή του, καθώσ άγνωστοι τηλεφωνούσαν στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου της Σιάτιστας και εξύβριζαν με ακατονόμαστες εκφράσεις τον μητροπολίτη, ζητώντας του να σωπάσει εάν δεν θέλει να υποστεί τις «συνέπειες».
Keywords
Τυχαία Θέματα