Μια φορά Μπερλουσκόνι, για πάντα Μπερλουσκόνι...



Με μια αλαζονεία άνευ προηγουμένου η οποία προφανώς δεν του επιτρέπει να χωνέψει τα απανωτά χαστούκια που δέχεται τον τελευταίο καιρό από την ιταλική Δικαιοσύνη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιμένει να θέλει να πρωταγωνιστεί στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας, με δηλώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να τον τοποθετήσουν πλήρως εκτός κάθε πραγματικότητος: «Το σημερινό σχήμα... ο Λαός της Ελευθερίας (PdL) θα συνεχίσει να υφίσταται, ως συμμαχία των δυνάμεων της κεντροδεξιάς. Το κόμμα μου θα ονομασθεί και
πάλι Φόρτσα Ιτάλια και φοβάμαι ότι θα κληθώ και πάλι να αναλάβω τον ρόλο του ηγέτη», είπε χαρακτηριστικά ο καβαλιέρε, με ένα ύφος που δείχνει απολύτως περιφρονητικό προς τις αποφάσεις των δικαστηρίων οι οποίες, όχι μόνο τον θέλουν για πολλά χρόνια πίσω από τα σίδερα της φυλακής αλλά και εκτός κάθε πολιτικής δράσης αφού, εκτός όλων των άλλων, ο πολιτικά αλλά και ηθικά διεφθαρμένος Σίλβιο, έχει ήδη στερηθεί ισοβίως κάθε πολιτικού του δικαιώματος, μια ποινή κατά της οποίας φυσικά προσέφυγε σε ανώτερο δικαστήριο της χώρας.

Με ένα λόγο που προκαλεί την Ιταλική κοινωνία και που ακυρώνει με μιάς κάθε ακροαματική διαδικασία, ο Μπερλουσκόνι χαρακτηρίζει την όλη ιστορία ως «θέατρο του παραλόγου» κατηγορώντας μάλιστα τους κατηγόρους του για κατάχρηση εξουσίας, αναφερόμενος ειδικά στο θέμα του σκανδάλου «Μπούγκι-Μπούγκι» από την δίκη του οποίου πήρε και επίσημη βεβαίωση, εκείνη του «προαγωγού σε πορνεία».
Εκείνο όμως που προκαλεί κυριολεκτικά την θυμηδία είναι η αναφορά του στην απόφαση του εισαγγελέα να καταβάλει στον εκδότη Μπενεντέτι το ποσόν των 490 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της αγοράς του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι, όχι αρνούμενος την εμπλοκή του στην υπόθεση δωροδοκίας και διαφθοράς αλλά στο ότι τελικά από την όλη υπόθεση βγήκε ζημιωμένος τελικά ο ίδιος, θυμίζοντας την καταπληκτική απολογία ενός αφελούς μικροκλέφτη ο οποίος απολογούμενος στο δικαστήριο είχε πει το αμίμητο, «πρώτον δεν έκλεψα κανένα ρολόι και δεύτερον, δεν ήταν χρυσό»
Keywords
Τυχαία Θέματα