Μεγαλώνει η λίστα της Proton



Αύριο θα απολογηθούν στη 2η ειδική ανακρίτρια Ιω. Χατζάκη οι συνεργάτες του Λ. Λαυρεντιάδη στην υπόθεση της Proton Bank Τρύφωνας Κολλίντζας, Αντώνης Αθανάσογλου και Δημήτρης Σαραμαντής, που ήδη κρατούνται με εντάλματα της ανακρίτριας και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος....

Την ίδια στιγμή ο Λ. Λαυρεντιάδης, που κρίθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ
προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, μετά από περιπλάνηση σε διάφορα νοσοκομεία και στη ΓΑΔΑ, κατέληξε και πάλι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος μέχρις ότου αποφανθούν οι αρμόδιοι ιατροί για το πότε μπορεί να εκτελεστεί η απόφαση προφυλάκισής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η ανάκριση φαίνεται να έχει εντοπίσει ευθύνες και σε βάρος άλλων προσώπων με συνέπεια να αναμένεται να μεγαλώσει η λίστα των διωκόμενων προσώπων στην υπόθεση της Proton Bank από 28 σε 34 άτομα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος και άλλων κατηγορουμένων, τους οποίους η ανάκριση εκτιμά ως ύποπτους φυγής.
Μέχρι στιγμής οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν εντοπίσει τον στενό συνεργάτη του Λ. Λαυρεντιάδη, Πέτρο Κυριακίδη (που δραστηριοποιείται και στον χώρο των ΜΜΕ), ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- εδώ και αρκετό διάστημα δεν διαμένει στην Αθήνα, αλλά στην Κύπρο (έχει κυπριακή υπηκοότητα).
Παράλληλα οι διωκτικές αρχές φέρονται να είναι σε συνεννόηση με τη Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου (της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της Proton Bank) σε βάρος της οποίας είχε επίσης εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για την οποία η υπεράσπισή της διαβεβαιώνει ότι θα εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να απολογηθεί.
Κατηγορητήριο Η ανάκριση θα προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς, αφού απολογηθούν πρώτα οι Τ. Κολλίντζας (τέως διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας), Αν. Αθανάσογλου (τ. αντιπρόεδρος) και Δ. Σαραμαντής (μέλος ΔΣ), που κατηγορούνται ουσιαστικά ότι ενέκριναν σε συντομότατο διάστημα τη χορήγηση επισφαλών δανείων (συνολικά 701 εκατ. ευρώ) σε εταιρείες του άμεσου ή έμμεσου ενδιαφέροντος του Λ. Λαυρεντιάδη. Και οι τρεις είχαν πάρει προθεσμία από την ανακρίτρια, η οποία θα κρίνει αύριο αν θα αποφασίσει την προφυλάκισή τους ή θα τους αφήσει ελεύθερους (με περιοριστικούς όρους ή όχι).
Εντονη αντίδραση του επιχειρηματία Ο Λ. Λαυρεντιάδης, που απολογήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», επρόκειτο να οδηγηθεί το Σάββατο στις φυλακές Κορυδαλλού. Ωστόσο, λόγω προβλήματος υγείας, κρίθηκε από ιατρικής πλευράς ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί σε μονάδα του νοσοκομείου ψυχικών νοσημάτων στο Δαφνί, όπου όμως δεν έγινε δεκτός. Την ίδια μέρα μεταφέρθηκε (παρουσιάζοντας καρδιαγγειακής φύσης προβλήματα) αργότερα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου επίσης δεν έγινε δεκτός, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη ΓΑΔΑ και από εκεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και πάλι, όπου αναμένεται η ιατρική γνωμάτευση.
Οπως έχει γνωστοποιήσει ο ίδιος, αντιμετωπίζει από χρόνια πρόβλημα υγείας (νεανική ρευματοειδής αρθρίτιδα) και λίγο μετά την απόφαση να προφυλακιστεί, αντέδρασε έντονα με δήλωσή του όπου υποστήριζε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, γιατί παρουσιάστηκε σ' όλο το στάδιο της έρευνας, καθιστώντας τη δικαιοσύνη υπεύθυνη για την τυχόν επιδείνωση της υγείας του και οτιδήποτε του συμβεί. Επίσης υποστήριξε ότι η ποινική διαδικασία στηρίχθηκε σε ένα διάτρητο και αντιφατικό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς να ληφθούν καθόλου υπόψη οι θέσεις του μέσω οικονομοτεχνικής πραγματογνωμοσύνης, που αγνοήθηκε παντελώς.
Keywords
Τυχαία Θέματα