ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ...

Φωτιά ξέσπασε στις 05:30 σήμερα στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Τσάκαλης, το πύρινο μέτωπο έχει έκταση περίπου πέντε χιλιομέτρων και ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες με ελιές και...

ποιμνιοστάσια.Επίσης, πρόσθεσε ότι οι φλόγες απείλησαν δύο κατοικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν, καθώς και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν σωτήρια.

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Τσάκαλης ανέφερε ότι νωρίτερα το πρωί έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά λίγη ώρα αργότερα
μειώθηκε η έντασή τους, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών.
Ανησυχία για τις βραδινές ώρες
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης «μπορεί τις απογευματινές ώρες η κατάσταση να ήταν καλύτερη, ανησυχούμε όμως για το βράδυ, διότι δεν θα επιχειρούν τα εναέρια μέσα».
Όσον αφορά τις ζημιές, ο δήμαρχος τόνισε ότι από τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν, έχει καεί μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων, όπως και ποιμνιοστάσια.
Όπως πρόσθεσε, αρκετοί κτηνοτρόφοι πρόλαβαν και απομάκρυναν τα κοπάδια τους, αλλά δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα, για το αν έχουν καεί ζώα.
Επίσης, ο Γιώργος Αποστολάκης είπε πως έχουν προκληθεί ζημιές, τόσο σε αποθήκες, όσο και σε αγροικίες.
Σχετικά με τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, στην περιοχή της Παλαίρου επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και υδροφόρες του δήμου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα