«Με χτυπούν γιατί θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου»



Για άλλη μια φορά, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης καταγγέλλει ότι τον στοχοποιούν. «Δέχομαι συχνά επιθέσεις επειδή προσπαθώ να κάνω καλά τη δουλειά μου», τονίζει. Μιλώντας στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», τονίζει: «Οι συνεργάτες μου κι εγώ έχουμε καθημερινά να...αντιπαλέψουμε το λαϊκισμό, τη βία, τους τραμπούκους, τους ναζιστές. Μερικές φορές βιαιοπράγησαν εναντίον μου κάποιοι από διάφορους χώρους: από χρυσαυγίτες έως αναρχοαυτόνομους», επισημαίνει. Ο Γιώργος Καμίνης υποστηρίζει ότι αυτές οι επιθέσεις δεν αφορούν τα όσα έχει ήδη κάνει, αλλά όσα έργα θέλει επιπλέον να κάνει, αλλά
δε θέλουν να τον αφήσουν. Για παράδειγμα, όπως λέει, «θέλει να δημιουργήσει έναν χώρο κοινωνικής επανένταξης των εξαρτημένων από τις ουσίες ατόμων». Κατά τον ίδιο, «το υπουργείο Υγείας έχει αποτύχει οικτρά στον τομέα των τοξικομανών», άλλωστε.

«Ο δήμαρχος, που στοιχειωδώς κάνει τη δουλειά του, θα κάνει περικοπές στα έξοδα, θα προχωρήσει στις συγχωνεύσεις νομικών προσώπων για να εξοικονομήσει χρήματα που θα πάνε σε κοινωνικό έργο προς τον χειμαζόμενο από την κρίση λαό μας», υποστηρίζει ο κ. Καμίνης.
Κατηγορεί το Θέμη Μπαλασόπουλο ως ηθικό αυτουργό της τελευταίας επίθεσης στο πρόσωπό του.
Όπως λέει ο δήμαρχος Αθηναίων, ο Θέμης Μπαλασόπουλος ήταν ο ηθικός αυτουργός της τελευταίας επίθεσης που δέχτηκε. Αιτία; Η απόφαση για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Και όμως ο ίδιος είχε φροντίσει, όπως αναφέρει, από νωρίς να ξεκαθαρίσει την αντίθεσή του στην κυβερνητική απόφαση: «Πιστεύω ότι η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν λάθος. Αντί η κεντρική εξουσία να επιχειρεί να αποκεντρώνει αρμοδιότητες προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις αφαιρεί. Πείτε μου σε ποια μεγάλη πόλη του εξωτερικού δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία;», αναρωτιέται ο δήμαρχος.
Keywords
Τυχαία Θέματα