Με αφορμή την καταδίκη του για φορολογικές απάτες, η Γερουσία είναι εκείνη που θα αποφασίσει σήμερα για την αποπομπή του

Έφτασε η μεγάλη μέρα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον άνθρωπο που επηρέασε όσο κανείς την πολιτική ζωή της Ιταλίας και άφησε το σημάδι του σε ό,τι καταπιάστηκε....

Με αφορμή την καταδίκη του για φορολογικές απάτες, η Γερουσία είναι εκείνη που θα αποφασίσει σήμερα Τετάρτη για την αποπομπή του, μια διαδικασία για την οποία πάλεψε με ό,τι ήταν δυνατό για να αποφύγει. Εκτός απροόπτου, η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, το απόγευμα και -κατά πάσα πιθανότητα- το αποτέλεσμα δεν θα
ευχαριστήσει τον Καβαλιέρε.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο άνθρωπος που επηρέσε όσο κανείς την πολιτική σκηνή της Ιταλίας, ο 76χρονος Μπερλουσκόνι, είχε προκαλέσει πρόσφατα κυβερνητική κρίση, απειλώντας να αποσύρει τους υπουργούς του και τελικά την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, μια μέρα πριν την ψηφοφορία, απέσυρε από τον κυβερνητικό συνασπισμό την κοινοβουλευτική ομάδα της αναγεννηθείσας Forza Italia- η οποία διαδέχθηκε το Λαό της Ελευθερίας.
Γνωστός για το πείσμα του, ο Καβαλιέρε έχει καλέσει τους οπαδούς του σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, σήμερα το απόγευμα, κάνοντας λόγο για «πολιτική βεντέτα», διαβεβαιώντας παράλληλα ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή».
Εξάλλου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε ζητήσει αναβολή της ψηφοφορίας στη Γερουσία, υποστηρίζοντας ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν διέπραξε φορολογική απάτη στον όμιλό του Mediaset, αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό για να «παγώσει» η διαδικασία που για τους αντίπαλούς του είναι μια καλή ευκαιρία να απαλλαγούν οριστικάή από το μεγιστάνα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Ιταλίας, προκαλώντας ουκ ολίγες φορές με ποικίλα σκάνδαλα.
Να υπογραμμίσουμε πως τόσο η παράταξη του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, το Δημοκρατικό Κόμμα, όσο και το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της αποπομπής του Σίλβιο.
Μια ενδεχόμενη αποπομπή του θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην άρση της ασυλίας του.
Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός καλείται να εκτίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους, για τις φορολογικές απάτες και αναμένεται αυτή να μετατραπεί σε κατ' οίκον περιορισμό ή σε κοινωφελή εργασία λόγω ηλικίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα