Μαζική φυγή παλαιστίνιων προσφύγων από τη Συρία στον Λίβανο

Εκατοντάδες παλαιστίνιοι πρόσφυγες που ζούσαν στη Συρία διέφυγαν στο Λίβανο εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστίνιων υποστηρικτών και πολέμιων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ σε προσφυγικό καταυλισμό στη Δαμασκό...

Συριακά στρατεύματα και τανκς έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ στη συραική πρωτεύουσα, όπου σημειώνονται οι συμπλοκές.
Συριακά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον καταυλισμό την Κυριακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25
άνθρωποι που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα τέμενος, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.
Η Συρία φιλοξενεί περίπου μισό εκατομμύριο παλαιστίνιους πρόσφυγες, κυρίως στον καταυλισμό Γιαρμούκ.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουάλεμ είπε στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν ότι οι παλαιστίνιοι πρόσφυγες δεν έπρεπε να προσφέρουν «καταφύγιο ή βοήθεια προς τρομοκρατικές οργανώσεις» στον καταυλισμό Γιαρμούκ, όπως μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Μπαν είχε αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι ανήσυχος λόγω των δημοσιευμάτων περί αεροπορικής επιδρομής των δυνάμεων του προέδρου Ασαντ στον καταυλισμό.
Ο Μουάλεμ είπε ότι οι Παλαιστίνιοι θα έπρεπε να εργαστούν για να εκδιώξουν τους «τρομοκράτες» -χρησιμοποιώντας την ορολογία των συριακών αρχών για τους αντικαθεστωτικούς- από τον καταυλισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα