Λουκέτο στα παράνομα ηλεκτρονικά φαρμακεία…

Ο οργανισμός ελέγχου φαρμάκων των ΗΠΑ με τη βοήθεια 99 διεθνών υπηρεσιών από άλλες χώρες κατάφεραν να κλείσουν πάνω από 1600 παράνομα online φαρμακεία. Στα πλαίσια μιας διερεύνησης που είχε διάρκεια μια εβδομάδα...
ο αρμόδιος οργανισμός ανέλαβε ρυθμιστική δράση απέναντι σε 9600 ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων και των 1677 που απενεργοποιήθηκαν.
Τα περισσότερα από τα ηλεκτρονικά φαρμακεία που έκλεισαν λειτουργούσαν, σύμφωνα με τις αναφορές, ως καναδικά φαρμακεία. Είχαν πλαστές άδειες και βεβαιώσεις, ώστε να πείσουν τους πελάτες τους ότι τα προϊόντα τους έχουν αναγνωρισμένη εμπορική επωνυμία και η κυκλοφορία τους είναι εγκεκριμένη από τους επίσημους φορείς. Ο οργανισμός ελέγχου φαρμάκων των ΗΠΑ, όμως, αποκάλυψε ότι τα φάρμακα αυτά δεν ήταν καναδικής προέλευσης, δεν είχαν αναγνωρισμένη εμπορική επωνυμία και η κυκλοφορία τους δεν είχε εγκριθεί.
Πολλές μάλιστα από τις ιστοσελίδες ήταν σχεδιασμένες έτσι ώστε να φαίνεται ότι σχετίζονται με μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων λιανικής πώλησης. Η διαδικασία διερεύνησης και ελέγχου είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή των πωλήσεων φαρμάκων που είχαν συνολική αξία πάνω από 41 εκατομμύρια δολάρια.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι εκτός από τους κίνδυνους που επιφυλάσσουν τα φάρμακα που δεν έχουν εγκριθεί για την υγεία, τα παράνομα αυτά φαρμακεία εκθέτουν τους καταναλωτές και σε άλλου τύπου κινδύνους, όπως είναι ο κίνδυνος της οικονομικής απάτης με χρέωση της πιστωτικής κάρτας, αυτός της υφαρπαγής των προσωπικών δεδομένων, καθώς και αυτός της μόλυνσης του συστήματος από κάποιον ιό. Ο οργανισμός έλεγχου φαρμάκων των ΗΠΑ διατηρεί μια ιστοσελίδα, με σκοπό να βοηθήσει τους καταναλωτές να αναγνωρίζουν πότε ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο είναι ασφαλές.
Keywords
Τυχαία Θέματα