Λονδίνο και Ουάσινγκτον αμφισβητούν τα αποτελέσματα των εκλογών στη Ζιμπάμπουε

Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Ζιμπάμπουε, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε, 89 ετών, κατήγαγε σαρωτική νίκη με ποσοστό 61% από τον πρώτο γύρο, δεν είναι "αξιόπιστα", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, κάνοντας λόγο για "σημαντικές παρατυπίες"...

"Οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα αποτελούν την αξιόπιστη έκφραση της βούλησης του λαού της Ζιμπάμπουε" αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο
επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
"Σοβαρές" αμφιβολίες για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των εκλογών εξέφρασε και η Βρετανία. "Οι παρατυπίες πριν από τις εκλογές αλλά και την ίδια την ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, όπως ανέφεραν οι αποστολές των παρατηρητών, θέτουν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία" του αποτελέσματος, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.
Μεταξύ άλλων ο Χέιγκ σημειώνει ότι οι εκλογικοί κατάλογοι δεν δόθηκαν σε όλα τα πολιτικά κόμματα που μετείχαν και ότι ορισμένοι ψηφοφόροι διώχτηκαν από τα εκλογικά κέντρα.
Ο Βρετανός υπουργός θεωρεί ότι είναι σημαντικό να διεξαχθεί έρευνα για τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τους παρατηρητές.
Keywords
Τυχαία Θέματα