Κυνηγόσκυλα, κοπάδια και… ελαιώνες έκαναν φτερά στην Ηλεία!

Δεν ξέρουν τι να πρωτοφυλάξουν πια οι κάτοικοι στην Ηλεία, αφού οι συμμορίες που βρίθουν στην περιοχή κλέβουν … τα πάντα! Εκτός από τις συνηθισμένες διαρρήξεις σε σπίτια και τις τακτικές πλέον ζωοκλοπές, κλέβουν τώρα ακόμη και τα πανάκριβα κυνηγόσκυλα αλλά και ολόκληρους… ελαιώνες από τα λιοστάσια!..
Τα κυνηγόσκυλα δεν είναι φύλακες για να αγριέψουν σε όποιον άγνωστο τα πλησιάσει. Έτσι, τα τρία πολύτιμα σκυλιά ράτσας «γκέκα» ενός κυνηγού στους Κρουνούς Ηλείας ακολούθησαν ήρεμα τους δράστες που τα πήραν ανενόχλητοι από τα κλουβιά τους, εκμεταλλευόμενοι
την απουσία του ιδιοκτήτη! Όταν εκείνος επέστρεψε, βρήκε τα κλουβιά άδεια και ειδοποίησε την Αστυνομία που ερευνά για να ανακαλύψει τα τρία κυνηγόσκυλα, η αξία των οποίων φτάνει τα 30.000 ευρώ!
*** Ο ιδιοκτήτης ενός νέου ελαιώνα στη θέση «Λαγού Απήδημα» δεν πίστευε στα μάτια του, όταν διαπίστωσε ότι είχαν κάνει «φτερά» οι 230 ρίζες που είχε φυτέψει για να δημιουργήσει λιοστάσι! Άγνωστοι είχαν τρυπώσει μέσα κατά τη διάρκεια της νύχτας και είχαν ξηλώσει τα μικρά δέντρα που η αξία τους υπολογίζεται σε 2.300 ευρώ.
*** Ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα οι ζωοκλέφτες που χτύπησαν στην περιοχή της Γαστούνης! Έτσι, τρύπωσαν σε ένα περιφραγμένο αγρόκτημα άρπαξαν δύο αρνιά, πέντε γαλοπούλες και δέκα κοτόπουλα συνολικής αξίας 700 ευρώ και εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
*** Στην Ηλεία, όμως έδρασαν και… κανονικοί κλέφτες! Στην περιοχή Σώπι, μπήκαν από το παράθυρο σε μια μονοκατοικία και άρπαξαν από την τσέπη του μπουφάν του ιδιοκτήτη 1.200 ευρώ. Από ένα άλλο σπίτι στην περιοχή Χανάκια, έκλεψαν συσκευές και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ και από ένα κτήμα στα Σαβάλια, άρπαξαν έναν ποτιστικό πύραυλο.
*** Κοντά στους υπόλοιπους, δρουν και οι «κυνηγοί» χαλκού που ρήμαξαν για πολλοστή φορά το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στην παλιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου. Οι δράστες άρπαξαν καλώδια μήκους 400 μέτρων και αξίας 5.000 ευρώ και έγιναν καπνός.
Keywords
Τυχαία Θέματα