Κουβέλης: «Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν πρέπει να αποκλείονται και νέα μέτρα»

Για την περίπτωση εκλογών αλλά και την πιθανότητα νέων μέτρων μίλησε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν πρέπει να αποκλείονται και νέα μέτρα», ωστόσο τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει αντιδράσεις...

Μιλώντας στην εφημερίδα «Επενδυτής», ο κ. Κουβέλης
αναφέρθηκε στην προειδοποίηση της κυβέρνησης ότι, εάν κάποιο νομοσχέδιο «κρίσιμο» και«καίριο» δεν ψηφιστεί, την επόμενη ημέρα θα προκηρυχθούν εκλογές και τόνισε ότι μία τέτοια δήλωση είναι χαρακτηριστική των εκτιμήσεων κυβέρνησης για εξελίξεις που είναι δυνατό να αναιρέσουν την αναγκαία πλειοψηφία της στη Βουλή.
Οσο για την περίπτωση εκλογών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείει να προκύψουν εκλογές από «ατύχημα», ωστόσο τονίζει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογών αλλά πολιτικής σταθερότητας, η οποία, όπως τονίζει, «δεν ταυτίζεται με την συντηρητική πολιτική.
Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη για συγκρότηση ενός τρίτου μεταρρυθμιστικού πόλου, γεγονός που αποτελέι προτεραιότητα για τη ΔΗΜΑΡ και προτείνει ευρεία συμπαράταξη προσωπικοτήτων και κινήσεων: «Θεωρούμε αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό ρεύμα που θα αναγνωρίζεται ως«μεταμνημονιακή» δύναμη, με διεκδίκηση την αξιοπρεπή επιβίωση της κοινωνίας, την ανάπτυξη της οικονομίας, την επαναθεμελίωση του κράτους»

Οσο για πιθανή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει προσωπικές διαφορές με τον Αλέξη Τσίπρα «παρά τους υβριστικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς που μας απηύθυνε και μάλιστα συστηματικά». Συγκεκριμένα δήλωσε: «Από το ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά. Προτείνει μονομερή καταγγελία της σύμβασης. Προτείνει στάση πληρωμών. Το πολιτικό του εκκρεμές συνεχίζεται. Η ΔΗΜΑΡ σταθερά υποστηρίζει την αναζήτηση λύσεων μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και είναι επισπεύδουσα δύναμη των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων»
Keywords
Τυχαία Θέματα