Κονδύλια και παραιτήσεις



Με «ενέσεις» ρευστού προσπαθεί το υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων....

Με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας διατίθενται πάνω από 261 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων προς τους προμηθευτές τους. Για τον ίδιο σκοπό θα διατεθούν, επίσης, 298 εκατομμύρια στον ΕΟΠΥΥ.
Τα περισσότερα νοσοκομεία δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Οι 1.450 εργαζόμενοι στο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης
ξεκίνησαν χθες επίσχεση εργασίας, καθώς τους οφείλεται ο μισθός Φεβρουαρίου. Η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της συμπρωτεύουσας οδήγησε χθες σε παραίτηση και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος είναι στέλεχος της ΝΔ.
Τη θέση του καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Δημήτρης Τσάμης. Με την επιστολή παραίτησής του ο κ. Εξαδάκτυλος εξαπολύει δριμύ «κατηγορώ» κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Αναφερόμενος στην υποχρηματοδότηση των μονάδων της Θεσσαλονίκης, σε σχέση με εκείνες της Αττικής, αναφέρει: «Ζήτησα τρεις φορές από τον κ. υπουργό να διορθώσει την αδικία και αντί απάντησης ή πράξης, απλώς υπεδείχθη στις διοικήσεις των νοσοκομείων να μη δίνουν στοιχεία». Στο ίδιο κείμενο υποστηρίζει ότι οι αδικίες στην κατανομή των κονδυλίων δεν δικαιολογούνται από την κρίση.
Keywords
Τυχαία Θέματα