Κλιμακώνονται οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Συρίας…

Νέες κυρώσεις κατά της Συρίας υιοθέτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, έξι εταιρείες και ένα πρόσωπο προστέθηκαν στον κατάλογο των ονομάτων για πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών και απαγόρευση της θεώρησης διαβατηρίων, ενώ επεκτείνεται επίσης το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων. Οι πρέσβεις των χωρών - μελών της ΕΕ είχαν συμφωνήσει κατ΄αρχήν σε αυτή τη νέα σειρά κυρώσεων σε βάρος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Οι αποφάσεις επικυρώθηκαν κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση των... υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.

Οι
νέες κυρώσεις προστίθενται σε 15 διαδοχικές σειρές κυρώσεων που υιοθέτησε η ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο.

Μέχρι σήμερα, η ΕΕ έχει επιβάλει πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών σε τουλάχιστον 100 πρόσωπα που ευθύνονται για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία και σε 43 οντότητες.

Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών απηύθυναν έκκληση για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση μετά την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους. «Μας ανησυχεί ιδιαίτερα αυτό που συνέβη και η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των δύο πιλότων η τύχη των οποίων αγνοείται», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον και ζήτησε από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στην απάντησή της.
Keywords
Τυχαία Θέματα