Κλείνουν αύριο οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Ινδονησία

Κλειστές θα μείνουν αύριο Παρασκευή όλες οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Ινδονησία, υπό το φόβο νέων βίαιων διαδηλώσεων για την επίμαχη αντι-ισλαμική ταινία.....
«Η πρεσβεία στην Τζακάρτα και οι αντιπροσωπείες στην ανατολική πόλη Σουραμπάγια και στις πόλεις Μεντάν και Μπαλί, στα κεντρικά της χώρας, θα είναι κλειστές λόγω ενδεχόμενων μεγάλων διαδηλώσεων μπροστά από τις εγκαταστάσεις μας», ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία.

Ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους η Παρασκευή επιλέγεται
κατά παράδοση για τη διοργάνωση διαδηλώσεων.
Η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην πόλη Μεντάν έχει κλείσει από την Τετάρτη λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στην πόλη.

Τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αρκετών εκατοντάδων ισλαμιστών έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Τζακάρτα, προκλήθηκαν επεισόδια με τους διαδηλωτές να πετούν βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις της τάξης. Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Κλειστή την Παρασκευή θα είναι και η πρεσβεία της Γαλλίας, όπως και όλα τα γαλλικά σχολεία και τα μορφωτικά κέντρα (από σήμερα μέχρι και αύριο τουλάχιστον+), μετά τη δημοσίευση χθες σατιρικών σκίτσων για τον προφήτη Μωάμεθ από το γαλλικό εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.
Keywords
Τυχαία Θέματα