Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» με αντάρτες σε 5 υπουργεία

Ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Μισέλ Τζοτόντια ανακοίνωσε το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με μεταβατικό χαρακτήρα, στην οποία οι αντάρτες θα ελέγχουν πέντε υπουργεία, περιλαμβανομένου αυτού της άμυνας, ενώ θα συμμετέχουν επίσης πρώην αντίπαλοί του και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του και αναγνώστηκε στο κρατικό
ραδιόφωνο....

Στην κυβέρνηση, η οποία θα έχει συνολικά 34 μέλη, θα συμμετέχουν εννιά στελέχη του συνασπισμού των ανταρτών Σελέκα, που κατέλαβε την εξουσία προ ημερών, οκτώ στελέχη της αντιπολίτευσης και ένας συνεργάτης του ανατραπέντος προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ. Τα υπόλοιπα 16 μέλη της προέρχονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις και διάφορα πολιτικά σχήματα. Ο Νικολά Τιαγκαγέ, στέλεχος της αντιπολίτευσης, θα είναι πρωθυπουργός.
Η μεταβατική κυβέρνηση αυτή πρόκειται να προχωρήσει στην διεξαγωγή εκλογών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η ανατροπή από τους αντάρτες του Σελέκα του προέδρου Μποζιζέ, ο οποίος είχε καταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα που είχε υποστηριχθεί από το Τσαντ το 2003, ήταν η πιο πρόσφατη από μια σειρά εξεγέρσεων που έχουν γίνει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από το 1960, όταν η χώρα ανεξαρτητοποιήθηκε από την Γαλλία.
πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα