Κάθετη πτώση των ενοικίων στην πλ. Συντάγματος…

Ενδεικτικό των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά εμπορικών ακινήτων, είναι η συναίνεση του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων συναίνεσε, να μισθώσει ακινήτό του, με τίμημα κατά 43% χαμηλότερο σε σχέση με αυτό που ζητούσε πριν από δύο χρόνια. Πρόκειται για εμπορικό κατάστημα συνολικής επιφάνειας 747 τ.μ., με δύο υπόγεια, που βρίσκεται επί της οδού Ερμού, «ψηλά» στην Πλατεία Συντάγματος (σε κτίριο όπου, μεταξύ άλλων, στεγάζονται δύο δημόσιες υπηρεσίες)...

Νέος ενοικιαστής είναι μεγάλη εμπορική αλυσίδα, που λειτουργεί εκεί ήδη από τον προηγούμενο μήνα, σημείο πώλησης εταιρείας αθλητικών ειδών.
Το μηνιαίο ενοίκιο διαμορφώθηκε σε 57.000 ευρώ και είναι αισθητά χαμηλότερο των 100.000 ευρώ που πλήρωνε ο προηγούμενος ενοικιαστής (επρόκειτο για τράπεζα).
Ηδη, πάντως, τα ενοίκια των εμπορικών καταστημάτων στους δρόμους κοντά στο Σύνταγμα, όπως η Ερμού, η Μητροπόλεως, η Σταδίου και η Πανεπιστημίου, έχουν υποχωρήσει από 20% έως και 50% σε ορισμένες περιπτώσεις, από τα τέλη του 2008, όταν κατέστη εμφανές ότι η κρίση βρίσκεται επί θύρας.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα