ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

«Η κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και η ριζική αλλαγή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα, που προαναγγέλλει ο νέος Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιάς, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δραματική...
παραπέρα μείωση των συντάξεων κατά 50% τουλάχιστον και τις μετατρέπει σε απλά βοηθήματα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Εκτός και αν αντικατασταθούν οι εισφορές με υπέρογκους νέους φόρους, που αδυνατούν προφανώς να πληρώσουν
οι Έλληνες πολίτες, οπότε και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο», συμπληρώνει με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του κ. Ρωμανιά.

Όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, «η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει καθαρά, εάν συμφωνεί με τις ανεύθυνες και επικίνδυνες για το μέλλον των συντάξεων, απόψεις του Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαφορετικά να τον "μαζέψει" άμεσα».

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, κ. Ρωμανιάς σημείωσε πως βασικά σημεία της πρότασής του για το Ασφαλιστικό είναι η κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και η αντικατάσταση τους με ένα μικρό ποσοστό φορολόγησης στον φόρο εισοδήματος καθώς και κοινές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για όλους τους ασφαλισμένους. Όπως διευκρίνισε, αυτή είναι μια πρόταση που έκανε το 2009 και δεν έχει συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα