Καταγγελίες για παράνομες μεταφορές τουριστών…

Υψηλή παραβατικότητα, η οποία μάλιστα εκφράζεται με πολλές μορφές, στην μεταφορά τουριστών, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων η οποία με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση και επισημαίνει ότι θα διεκδικήσει την πιστή...
εφαρμογή του νόμου σε ότι αφορά τις υπηρεσίες μεταφοράς τουριστών.
Η ΠΟΕΙΑΤΑ καταλογίζει στο υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση αδράνεια σε ότι αφορά την τήρηση των κανόνων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, κυρίως από τα ανοικτά λεωφορεία
και τα τουριστικά πούλμαν και τα ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ελέγχους.
Η ιδιοκτήτες ταξί χαρακτηρίζουν ορισμό της παραβατικότητας τα ανοιχτά λεωφορεία, τα οποία όπως υποστηρίζουν, το μόνο που δεν κάνουν είναι να παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες σε προγραμματισμένες στάσεις (αποκλειστικά σε τουριστικούς ή αρχαιολογικούς προορισμούς) ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές.
Κατηγορούν επίσης τους ιδιοκτήτες συμβατικών τουριστικών λεωφορείων για άγρα πελατών μπροστά από κρουαζιερόπλοια και ζητούν να υπάρχει κατάσταση επιβαινόντων, η οποία να μην καταρτίζεται τη στιγμή της επιβίβασης.
Οι αυτοκινητιστές ζητούν επίσης την εντατικοποίηση των ελέγχων και την πιστή εφαρμογή του νόμου και για την περίπτωση των ενοικιαζόμενων με οδηγό.
Τέλος, καταγγέλλουν ότι σε αρκετά ξενοδοχεία της Αθήνας παρατηρείται η υπερχρέωση του τουρίστα για διαδρομές με ταξί. Κι ενώ το ταξί παίρνει τη νόμιμη αμοιβή για τις υπηρεσίες που παρέχει κάποιοι καρπώνονται «μαύρη προμήθεια» σε βάρος και του τουρίστα και του κράτους.
Keywords
Τυχαία Θέματα