Καταγγελίες για καταστροφή του Φοινικόδασους στο Βάι…

Τον άμεσο τερματισμό των καταστροφικών έργων αποψίλωσης στο Φοινικόδασος του Βάι στον νομό του Αγ. Νικολάου ζήτησε εκ νέου η Περιφέρεια Κρήτης. Ειδικότερα, στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος εξετάστηκαν οι καταγγελίες της WWF, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με τις οποίες το 70% του φυσικού περιβάλλοντος έχει καταστραφεί...
Ο κ.Καλούστ Παραγκαμιάν
από το Πανεπιστήμιο Κρήτης επεσήμανε ότι η οικολογική καταστροφή με την αποψίλωση και το κούρεμα που κάνουν εκεί είναι πολύ μεγάλη, υπογραμμίζοντας πως «αν σταματήσουν άμεσα, θα έχει σωθεί το 30%».

Σήμερα, Τρίτη, ο κ.Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης κ.Καλογερής θα ζητήσουν επισήμως από το αρμόδιο υπουργείο να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες!

Σημειώνεται πως στο Βάι υλοποιούνται εργασίες στα πλαίσια της μελέτης «Καθαρισμός Φοινικόδασους Βάι για την Αντιπυρική και Φυτοϋγειονομική προστασία του», παρόλο που η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το WWF Ελλάς έχουν επισημάνει τις καταστροφικές συνέπειές τους.

Πηγή: cretalive.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα