Καταδικάστηκε για φόνο ο γιος του Βάκρινου

Σήμερα εξεδόθη μετά από δικαστική διαδικασία 8 μηνών η απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Θεόδωρου Παναγούλια στο Διακοφτό Αιγιαλείας....

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 31.7.2006 όταν το πτώμα του 22χρονου Θεόδωρου Παναγούλια, βρέθηκε στις γραμμές του τρένου, όπου είχε τοποθετηθεί από τους δολοφόνους του, ώστε να φανεί ως αυτοκτονία.
Η τότε Ασφάλεια Αιγίου, το χαρακτήρισε ως τροχαίο ατύχημα και μετά την παρέμβαση της Ασφάλειας Πατρών και της ιατροδικαστού κ. Τσιώλα, αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Κατηγορήθηκαν και παραπέμφθηκαν
στο Δικαστήριο ο Γιάννης Βάκρινος και ο γιος του Αθανάσιος Βάκρινος, οι οποίοι και κρατήθηκαν προσωρινώς. Στην δίκη που έγινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, αλλά κατά αυτής της αποφάσεως, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας Παναγούλια, άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών Πατρών κ. Μποροδήμος.
Η δίκη μετά την έφεση του κ. Εισαγγελέα Εφετών άρχισε να διεξάγεται τον Ιανουάριο του 2013 και την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια.
Σήμερα για πρώτη φορά, μετά από οκτώ χρόνια, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών υπό την προεδρία του Προέδρου Εφετών κ. Χατζηγεωργίου, εξέδωσε την απόφασή του, με την οποία έκρινε ότι το εν λόγω έγκλημα διέπραξαν οι Γιάννης και Αθανάσιος Βάκρινος, αλλά επεβλήθη ποινή καθείρξεως 17 ετών μόνο στον Αθανάσιο Βάκρινο, διότι ο πατέρας του Γιάννης Βάκρινος έχασε την ζωή του προ ενός έτους σε αυτοκινητικό ατύχημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα